Slovenija > Črna kronika
170 ogledov

Za prostitucijo so jih izkoriščale tudi ženske

Primorska 07.10.10, prostitucija, prostitutka, placilo za seks, moski zenska, fo Žurnal24 main
Policisti iz Nove Gorice, Kopra in Kranja so razbili kriminalno združbo, ki je v Ukrajini novačila dekleta za delo v nočnih lokalih, nato pa jih izkoriščala za prostitucijo. V priporu sta 40-letna Slovenka in 28-letna Ukrajinka.

Uspešno končano akcijo, ki je intenzivno potekala od letošnjega aprila naprej, so danes na policiji predstavili podrobneje: v sredo zvečer so kriminalisti in policisti na območju policijskih uprav Nova Gorica, Koper in Kranj začeli izvajati zaključno akcijo, v kateri so opravili več preiskovalnih dejanj. Na petnajstih lokacijah so opravili hišne preiskave pri enajstih fizičnih osebah, v treh nočnih lokalih v Novi Gorici, njeni okolici in v Sežani. Prav tako so opravili hišne preiskave pri dveh pravnih osebah ter preiskali sedem osebnih vozil.

Zasegli so komunikacijska sredstva, elektronske naprave, spolne pripomočke in rekvizite, nekaj manj kot 89 tisoč evrov in 200 ameriških dolarjev ter manjšo količino prepovedanih drog.

Vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos je na današnji tiskovni konferenci povedal, da so osumljenci, ukrajinski in slovenski državljani, novačili dekleta v Ukrajini; obljubljali so jim delo plesalk in spremljevalk v nočnih klubih ter jim obljubljali dober zaslužek. V resnici so jih nato izkoriščali kot prostitutke.

150 evrov za penino in spolne usluge, zunaj kluba cena 500 evrov

40-letna Slovenka, ki so jo v preiskavi priprli, se je povezovala z nočnimi klubi ter glede na potrebe predajala in izmenjevala dekleta. Člani hudodelske združbe so imeli točno določene vloge, in sicer so nekateri dekleta novačili, poskrbeli za usposabljanje plesalk in spremljevalk, jih prevažali in nameščali v Sloveniji, skrbeli za ureditev delovne in bivalne dokumentacije v Sloveniji, zadnji v tej verigi pa so skrbeli za nemoteno odvijanje nezakonite prikrite dejavnosti v nočnih klubih in prejemanje plačil od strank.  

"Med preiskavo smo ugotovili, da je bil uveljavljen in utečen sistem plačevanja spolnih uslug na način, da je obiskovalec nočnega kluba z nakupom pijače (penine) za 150 evrov izkoristil tudi uro intimnega druženja z dekletom. Ob osebnem poznanstvu strank nočnih klubov in že prej vzpostavljenem zaupanju je bila razširjena in strankam na voljo tudi ponudba deklet zunaj kluba, običajno za plačilo 500 evrov," je še povedal Pangos.

Za neprimerno vedenje so jih kaznovali

Na delovnem mestu in zunaj kluba so bila dekleta nadzirana, v nekaterih primerih celo z videonadzornim sistemom. Dekletom so predpisali 46 pravil obnašanja. Vsaka posamezna, posebej opisana kršitev pravil obnašanja, podrejanja, gibanja ali zadrževanja je bila sankcionirana s kazenskimi točkami (v razponu od 2 do 24 točk), ki so bile ovrednotene kot denarna kazen. Za enourno zamudo na delo na primer so bila dekleta denarno kaznovana v povprečju s 60 evri.

Od začetka izvajanja preiskovalnih dejanj do privedbe k dežurnemu preiskovalnemu sodniku v petek je bila prostost odvzeta dvema osumljenima, in sicer 40-letni državljanki Slovenije in 28-letni državljanki Ukrajine. Prva je vodja hudodelske združbe, ki je obenem tudi lastnica dveh nočnih klubov, saj je v ta namen ustanovila tudi podjetji. Druga osumljenka je prvo osumljeno nadomeščala in operativno vodila enega od nočnih klubov. Po opravljenem zaslišanju obeh privedenih osumljenk je dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici zoper njiju odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.