Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Za škofjeloško nesrečo kriv tovornjakar

Nesreča tovornjak, avtobus
1/14
Špela Mohorič
V času hude prometne nesreče v Škofji Loki v krožišču niso delovali semaforji. Glede na poškodbe ene od potnic bo policija odločila, kako bo ukrepala zoper voznika tovornjaka.

Na semaforju v krožišču v Škofji Loki je usodnega 9. marca utripala rumena luč, kar pomeni, da voznik tovornjaka, ki se je zaletel v avtobus, ni imel prednosti. Avtobus je odbilo s ceste med drevje, a na srečo jo je večina odnesla brez težjih poškodb. Izjema je ena od potnic in glede na zdravniško poročilo o njenem stanju se bo policija odločila, kako bo kaznovala voznika tovornjaka.

"Če bo tudi zadnji zdravniški izvid pokazal, da poškodbe niso hujše, bodo policisti vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog zaradi kršenja 56. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (neupoštevanje prometnega znaka), saj voznik tovornega vozila ni imel prednosti. Če pa se bo izkazalo, da so poškodbe potnice hujše, potem bodo policisti zoper voznika podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo," so sporočili s kranjske policijske uprave.

Videoposnetek nesreče si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 1