Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Za vikend štirje mrtvi

Nesreča pri Smedniku Avtovleka Novak
Ponoči okoli druge ure je v Lužah ena oseba izgubila življenje.Še ena nesreča se je zgodila v Postojni. Ena oseba je zgorela v avtu.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je ob 1.59 v Lužah v občini Šenčur prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega vozila. V nesreči je življenje izgubil 32-letnik. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranja je voznik osebnega avtomobila Renault Clio vozil po lokalni cesti iz smeri Visokega proti Cerkljam. Pred  naseljem Luže je zapeljal desno na makadamsko bankino, ter sunkovito zavil levo na nasprotno stran vozišča in izgubil oblast nad vozilom ter trčil v betonski zid. Trčenje je bilo tako silovito, da je umrl na kraju nesreče.

Zaradi ugotavljanja morebitne alkoholiziranosti voznika, so policisti odredili odvzem krvi.

Cesta Visoko – Luze je bila zaprta do 4. ure zjutraj. To je že 12 smrtna žrtev na gorenjskih cestah.

Zgorel v avtu

Ob 4.16 je na avtocesti Postojna–Unec osebno vozilo trčilo v vozilo pred njim. Slednje vozilo je po trčenju zagorelo, ena oseba je v ognjenih zubljih umrla. Cesta je bila zaradi nesreče zaprta, promet pa je bil preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Gre že za četrto smrtno žrtev od petka

Včeraj se je nesreča s smrtnim izidom zgodila na cesti Dobruška vas - Smednik za izvozom Smednik v občini Krško. Umrl je 51-letni voznik osebnega avtomobila, poginili pa so tudi štirje konji.

V petek pa sta v križišču Ulice frankolovskih žrtev in Mariborske ceste v Celju nekaj po 12. uri trčila voznik kombija. Voznik motornega kolesa se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je v bolnišnici umrl.

Komentarjev 1
  • Oxxo 10:04 22.september 2013.

    Čas je, da vlada (ponovno) preuči vsako nesrečo in po hitrem postopku (ponovno) spremeni zakon o varnosti v cestnem prometu... "desetič v 1 letu"... Vzporedno mora nemudoma aktivirati "pametne svetovalce" tipa Zajc in Žlender...Vsi bodo preučili kakšne ...prikaži več represivne ukrepe še lahko izvedejo nad vozniki, koliko še lahko povišajo kazni in kolikim še bodo zasegli vozila... Pa bo manj mrtvih na naših cestah... NOT!!!