Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Za zapahe zaradi spornega praška

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Nekdanji pilot ameriške letalske družbe Airways Exprees bo moral za devet mesecev v zapor, ker je prek spleta prodajal pijačo v prahu, ki prelisiči teste za ugotovaljanje prisotnosti droge v telesu.

Podjetni pilot je voznikom tovornjakov, strojevodjem in pilotom zagotavljal, da njegova pijača v prahu "100 odstotno" pomaga prelisičiti teste za ugotavljanje prisotnosti drog v telesu.

Sodnik David Cercone je zavrnil prošnjo 41-letnega pilota Stephena Sharpa za izrek pogojne kazni, ker se po besedah sodnika ni zavedal "razsežnosti možne nevarnosti", ki bi jo lahko povzročil.

"Če mislite, da so bila ta leta za vas težka, kaj pa porečete na to, če se bi pilot zastrupil z vašim pripravkom in bi zato strmoglavilo letalo s 250 potniki?" je sodnik prekinil Sharpa, sicer očeta 11-letne hčerke, ki je hotel izraziti obžalovanje, ker je s svojim dejanjem veliko škode naredil tudi svoji družini.

Sharp je med sojenjem dejal, da je prodal okoli 1500 omenjenih kemičnih izdelkov. Slednje pa je prodajal celo potem, ko so ga ovadile oblasti.

Sodnika ni medtem uspel prepričati niti Sharpov odvetnik, ki je zahteval, da bi lahko nekdanji pilot polovico kazni odslužil v hišnem priporu, saj bi s tem lahko pomagal družini.

Policija je Sharpa ovadila aprila letos in ga obtožila, da je s svojimi izdelki skušal prelisičiti oblasti. Na spletnih straneh je prodajal poseben prašek, ki je onesposobil teste, ki jih oblasti uporabljajo pri pilotih. Gre za tako imenovane SAMSHA test, s pomočjo katerega se ugotavlja, ali je pilot jemal kakšno drogo.

"Prašek enostavno zmešajte v kozarcu s sokom od ene do pet ur pred testom in nato se samo sprostite," je Sharp svoj čudežni izdelek oglaševal na spletni strani www.yourintheclear.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.