Slovenija > Črna kronika
2496 ogledov

Zgorela tovarna, uničena gora dokončanega pohištva

Požar Straža Dolenjska News
Gasilcem je ponoči uspelo pogasiti požar na območju nekdanje tovarne Novoles v Straži pri Novem mestu.

Včeraj popoldne je izbruhnil požar na območju nekdanje tovarne Novoles. Najprej je zagorelo v prostoru, ki je bil prazen. "Požar pa se je nato razširil še na prostor, kjer je bila pripravljena odprema omar, ki je verjetno v celoti uničena," je za DolenjskaNews povedal lastnik Marjan Ravbar. Požar je zajel 2000 kvadratnih metrov površin, od tega je bilo na 400 kvadratnih metrih pripravljeno blago za odpremo. 

Po prvih ugotovitvah se je pri vzdrževalnih delih na strehi zaradi iskrenja vnelo leseno ostrešje, so sporočili s PU Novo mesto. Ognja delavcem kljub poskusom ni uspelo pogasiti in se je kmalu razširil na več objektov. V intervenciji je sodelovalo več kot 70 gasilcev iz GRC Novo mesto, Dol Straža, Vavta vas, Šmihel, Stopiče, Kamence, Dolenjske Toplice. Zaradi gašenja so bile okoliške ceste zaprte do približno enajstih zvečer.

Po prvih ocenah bo gmotna škoda velika. Komisija sektorja kriminalistične policije je danes začela za ogledom kraja.  

Požar Straža | Avtor: Dolenjska News Dolenjska News

Okolice objekta v sredo zvečer niso evakuirali, so pa okoliške prebivalce pozvali, naj zaprejo okna in se preventivno zadržujejo v prostorih. Že zvečer je bila na območju navzoča tudi predstavnica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Požar Straža Vali se gost dim Slovenija Prvi posnetki velikega požara na Dolenjskem: Gori tovarna Novoles

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 10:02 06.september 2018.

    Ob vsem tem in ostalih znanih pogoriščih v Sloveniji ,ki so uničili reke in potoke ter življenja državljanov vam ministrica na begu sporoča ; Ministrica Majcnova: »Narava zna sama sanirati vse.« In smrt ozdravi vse bolezni.