Slovenija
6316 ogledov

Prvi posnetki velikega požara na Dolenjskem: Gori tovarna Novoles

Požar Straža
1/7
Dolenjska News
Velik požar v Straži pri Novem mestu.

Po prvih ugotovitvah naj bi pri vzdrževalnih delih na strehi iskra zanetila požar. Na požarišču so novomeški poklicni gasilci, so povedali na policiji. Okoliške prebivalce so pozvali, naj se zadržujejo v zaprtih prostorih.

Na Policijski upravi Novo mesto so še dodali, da bodo policisti ogled požarišča opravili v četrtek, "ko se bo vse pomirilo".

Z novomeškega centra za obveščanje so posredovali obvestilo štaba civilne zaščite Občine Straža.

Ta prebivalce širše okolice Straže obvešča, da je v objektu nekdanjega podjetja Novoles izbruhnil požar. Zaradi dima pa naj prebivalci zaprejo okna in naj se preventivno zadržujejo v prostorih.

Požar Straža | Avtor: Dolenjska News Dolenjska News

Ukrep velja do preklica, so še zapisali pri straški civilni zaščiti.

Po neuradnih informacijah gori lakirnica.

Požar Straža | Avtor: Dolenjska News Dolenjska News

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 06:52 06.september 2018.

    Prokleti idioti da idioti ! Ste že pozabili , da je največji požar z največ škode Kemofarmacije - tedanjih 20.000.000 DM - povzročil ravno varilec , ki je bil navaden šlosar , na še bolj kretenski način !

  • jakec1575 23:04 05.september 2018.

    To se je zgodilo se tolikokrat, da je ali potrebno vrniti varnostnega inzenirja v firme, ali pa v zakon oz lokalne pravilnike, odloke napisati, da je ob taksnih delih nujen neodvisen nadzor in ustrezna gasilna oprema. Ker tisti, ki vari, ...prikaži več sam sebe ne bo nadzoroval. mogoce, ce bo placal vso skodo iz svojega zepa, da ga oberejo do gat.