Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Zagovornik ne ve, kje je Jaklič

Ljubljana 23.02.09, intervju, M. Jaklic, lekarne, Foto: Dejan Mijovic Ljubljana 23.02.09, intervju, M. Jaklic, lekarne, Foto: Dejan Mijovic
Marko Jaklič bi danes moral priti na predobravnavni narok, vendar ga ni bilo.

Kot je povedala sodnica, nekdanjemu šefu Vzajemne Marku Jakliču vabilo na predobravnavni narok ni bilo vročeno. Dejala je, da bo sama poskrbela, da bo prihodnjič prišel, in bo uporabila vsa sredstva, ki jih ima na voljo, da mu bo vabilo vročeno. Nov predobravnavni narok je razpisan za 24. marec.

Njegov zagovornik Boštjan Penko, ki je na sodišče prišel sam, zagotavlja, da ne ve, zakaj Jaklič pošte ni prevzel. "Res ne vem, kje je. Vem le, da v zadnjem obdobju veliko dela v tujini na različnih projektih," pravi Penko. Sodišče je po naših informacijah Jakliča že predlani, ko je bil prvič zaslišan pred preiskovalnim sodnikom, opozorilo, da je dolžen sporočiti vsako spremembo prebivališča, torej bi moral sodišče obvestiti tudi o poslovni selitvi v tujino in priložiti svoj naslov.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču bi se moral danes Jaklič izreči o svoji krivdi glede škodljivih poslov Vzajemne s podjetjem S&T. Del zaslužka, ki ga je S&T dobil za postavitev informacijskega sistema Vzajemne, naj bi si namreč Jaklič in Franc Henigman, nekdanji član uprave Vzajemne, nakazala tudi na svoje zasebne račune.


Komentarjev 3
  • Trovlak 15:15 12.marec 2014.

    Naj razpišejo denarno nagrado za tistega, ki ga pripelje pred sodnika. Začudeni bodo kako veliko ljudi je pripravljenih pomagati.

  • dragec 11:29 12.marec 2014.

    lahko to za nas uredi sodišče v Zagrebu

  • maresem 11:17 12.marec 2014.

    Prepustite pravna posla raje hrvatom, bo vsaj prišlo do pravega epiloga. Pri nas bodo itak vsa dokazila pravno nezakonito pridobljena.