Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Zakonca pedofilu nastavila past

Past za pedofila Facebook
Zakonski par je na britanskem otoku preko spleta nastavil past pedofilu, ki se je vanjo tudi ujel. Stalo ga je 16 mesecev zapora.

V Veliki Britaniji obstaja Facebook skupina, ki objavlja prestopnike zoper otrokovo nedotaljivost. Danes so objavili zgodbo zakonskega para Katie in Neila Ivalla, ki sta potencialnim pedofilom nastavila silno enostavno past; skreirala sta lažen Facebook profil, ki naj bi pripadal 14-letni deklici Kerry. Poleg vrstnikov je deklico kontaktiral tudi Craig Chapman, ki ji je že kmalu virtualnega poznanstva začel pošiljati za njeno starost povsem neprimerne pošiljke.

Na lažnem profilu je bilo jasno navedeno, da je deklica stara 15 let, kar smo kasneje v enem izmed sporočil Chapmanu jasno spremenili in navedli, da jih v resnici šteje komaj 14. Kot smo pričakovali, to moškemu ni bilo niti najmanj pomembno,” je svojo izkušnjo pri odkrivanju potencialnih pedofilov opisala Katie Ivall, ki je Chapmana, torej pod pretvezo, da je 14-letna deklica, zvabila v enega izmed nakupovalnih središč v britanskem okrožju Milton Keynes.

Chapman se je takoj odzval povabilu, ko je prispel v nakupovalni center, je poklical telefonsko številko, ki naj bi pripadala najstnici. Na njegovo presenečenje je bila na drugi strani linije zrela ženska, le nekaj metrov stran pa je na razplet dogodka čakal njen soprog Neil. Par je imel s seboj tudi kamero in je dogodek dokumentiral.

Pedofilu sva takoj povedala, da veva, kdo je in da sva o dogodku obvestila tudi policijo,” je povedal Neil Ivall, ki je dodal, da sam nikoli ni agresiven, vendar da je njegova življenjska misija to, da perverzneže, kot je Chapman, privede pred roko pravice.

To se je tudi zgodilo, sodišče je Chapmanu, ki je bil najprej do novembra lani v priporu, nedavno dosodilo 16 mesecev zaporne kazni. 

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:21 05.januar 2016.

    Mislm da bi mogl našim politikom take in podobne vabe dajat. Si predstavljaš koliko enih kradljivcev / zakonitim/nezakonitim koruptivcev bi se ujel? Sam tega se noben ne lot ker zakon za policiste lepo pravi da policija ne sme postavljat pasti. ...prikaži več MIslm..kera beda...k da že to ni dost da se ne smejo oškodovanci pri tožbah združit v skupno tožbo, imamo še zakon ki prepoveduje nastavljanje pasti. Za bruhat država.

  • JONIJONI 00:40 05.januar 2016.

    Ni tako enostavno kot zgleda, ustvariš profil, daš gor sliko punčke in čakaš. Potrebno je ustvarit profil, dodat dovolj slik, najti dovolj prijateljev iste starosti, komunicirat z njim in upravljat s profilom kot bi to delali otroci. In seveda čakat ...prikaži več na plen.Pokvarjenci, ki preko spleta iščejo take otroke verjetno dobro preverijo profil preden zagrizejo v vabo. Vsa čast tema dvema, ki sta se podviga lotila.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:47 04.januar 2016.

    Samo en problem je. Če gre za sina kakšnega bogatejšega sloja ki se to gre se bo zarad odvetnikov izmazal.