Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Zakonca umoril, ker sta ga odpustila

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Ljubljanski policisti so v zvezi s petkovim umorom na Ižanski cesti priprli 44-letnega kitajskega državljana. Zakonca je ponoči ubil z motiko, motiv dejanja pa je bilo maščevanje.

44-letni kitajski državljan, sicer sorodnik umorjene, je ponoči vlomil v stanovanje zakoncev, prav tako kitajskih državljanov, vdrl v spalnico in ju z motiko udaril po glavi.

Iz restavracije Kitajski zmaj so zavrnili navedbe medijev, da naj bi umorjena in stanovalci hiše, kjer se je zgodil umor, delali v omenjeni restavraciji.

Za napako se opravičujemo.

Ko je odhajal, sta bila zakonca še živa. Iz stanovanja je šel skozi vhodna vrata, jih zaklenil in vzel ključ, svoja oblačila in orožje pa je skril.

Oboje so potem našli pri pregledu okolice. Tako na obleki kot na motiki so našli sledove DNK obeh žrtev in osumljenca, s čimer se je dokazni postopek končal, je povedal Japelj.

Osumljeni je živel z družino v isti hiši kot umorjena zakonca, motiv pa je bilo maščevanje.

Osumljeni, sicer sorodnik umorjene, je do nedavnega delal pri zakoncih, ki sta vodila kitajsko restavracijo na Prulah v Ljubljani.

Zaradi izplačila plače so se sprli, zatem pa sta bila tako on kot njegova žena odpuščena, je povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Branko Japelj.

44-letni Kitajec je tako osumljen umora in je že v priporu, obeta pa se mu dosmrtni zapor. Po noveli kazenskega zakonika je možno, da se za dve ali več kaznivih dejanj umora izreče kazen dosmrtnega zapora, je še poudaril Japelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.