Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Zalog: motiv streljanja še ni znan

V streljanju umrla Rominja Žurnal24 main
Znane so nove podrobnosti umora Rominje v Zalogu. Šestdesetletni moški je ubil 57-letno žensko in poskušal umoriti 32-letnega moškega, nato pa si je sodil sam, so povedali na PU Novo mesto.

Podjetnik Stanislav Vidic je po besedah policistov streljal z orožjem, za katerega ni imel dovoljenja. 57-letna Rominja je umrla zaradi izkrvavitve v trebušni votlini, so povedali novomeški policisti.

Motiv streljanja še ni znan, po vsej verjetnosti pa je prišlo do spora med omenjenimi. Na policiji so dejali, da je podjetnik prijavil že osem kaznivih dejanj – med njimi tudi tatvino pri Zalogu, ki pa je policisti še niso preiskali.

Po neuradnih podatkih je obstreljeni Rom Veljan Kovačič sicer že stari znanec policije, a na policiji tega zaradi varovanja osebnih podatkov niso mogli potrditi. Prav tako na policiji ne vedo, ali ima Kovačič v posesti neprijavljeno strelno orožje.

Kaj se je sicer dejansko dogajalo na prizorišču umora sedmega februarja letos, policisti še preiskujejo. Po naših, prav tako neuradnih podatkih, pa so Romi, še preden je bila podana prijava streljanja na policijo, že prej vedeli za samomor podjetnika. Na policiji so ob tem dejali, da o tem ne vedo nič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.