Slovenija > Črna kronika
9152 ogledov

Žalosten dan za motoriste

Reševalci 112 reševalec Fotografija je simbolična.
Naše ceste v soboto polne nesreč, kjer so jo skupili predvsem motoristi.

Ob 16.00 sta v Bukovski vasi po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci KGZ Ravne so do prihoda motoristu, ki je utrpel hude telesne poškodbe, nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so  poškodovanca oskrbeli in prepeljali v SB Slovenj Gradec, ter skupaj z gasilci PGD Slovenj Gradec zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in očistili vozišče z vpojnim sredstvom.

Ob 15.41 se je v Klužah pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Reševalci NMP Tolmin in gasilci PGD Bovec so poškodovanca na kraju oskrbeli in nato ga reševalci prepeljali na zdravljenje v bolnišnico v Italiji.

Ob 15.31 sta v naselju Volče trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj nesreč, odklopili akumulatorje, odstranili vozila z vozišča, očistili vozišče in nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin, ki so oba ponesrečenca na kraju oskrbeli in prepeljali v ZD Tolmin.

Ob 14.24 pa sta v Sečovljah pfrav tako trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GB Koper so nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP.

Motoristična sezona traja med aprilom in oktobrom, vendar se skoraj polovica prometnih nesreč voznikov enoslednih motornih vozil po podatkih Agencije za varnost v prometu pripeti v poletnih mesecih (junij, julij in avgust). Povzročitelji prometnih nesreč s smrtjo ali hudo telesno poškodbo motoristov so v večini primerov vozniki sami. Leta 2016 je denimo od 29 nesreč s smrtnim izidom povzročilo 20 voznikov motorja.