Slovenija > Črna kronika
111 ogledov

Zamaskirani ropar grozil z injekcijsko iglo

Policijski trak. Nik Rovan
Na Goriškem dva podobna ropa. V Novi Gorici zamaskirani ropar prodajalki zagrozil kar z injekcijsko iglo, v Šempetru pri Novi Gorici denar zahteval z nožem.

Po poročanju Primorskih novic sta se dokaj podobna incidenta zgodila v ponedeljek pozno popoldne. V prvem je zamaskirani ropar manjše postave prodajalki v Mercatorjevi trgovini na Delpinovi ulici v Novi Gorici zagrozil kar z okrvavljeno iglo in od nje zahteval naj odpre blagajno. Prodajalka je to storila, ropar pa je odnesel denar, sedel na kolo in se odpeljal.

Prodajalki grozil z nožem

V drugi trgovini, po podatkih Primorskih novic v Eurospinu v Šempetru pri Gorici, pa naj bi ropar trgovko prijel za vrat in ji grozil z nožem, naj odpre blagajno.

“Lahko potrdimo, da novogoriški policisti in kriminalisti obravnavajo dve kaznivi dejanji roparskih tatvin, ki sta se v ponedeljek v poznih popoldanskih urah zgodili na območju Nove Gorice in Šempetra pri Gorici,” je potrdil tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik, ki pa imen trgovin ni želel razkriti.

Storilca še iščejo

Po podatkih policije je ropar v novogoriški trgovini iz blagajne ukradel nekaj sto evrov, v šempetrski trgovini pa je neznanec po dejanju zbežal praznih rok. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi, da bi izsledili storilca. O obeh primerih so policisti obvestili tudi državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.