Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

Zamaskirani v klovne naj bi otroke v Ajdovščini strašili z noži in žagami

Klovn Profimedias
Policija je včeraj in danes prejela več prijavo o osebah, preoblečenih v klovne, ki so v Ajdovščini strašili otroke.

Policija na območju PU Nova Gorica je prvo prijavo o osebah, preoblečene v klovne na območju Občine Ajdovščina, ki so strašili predvsem otroke, ter pri tem pri njih zbujali občutke strahu, prejela včeraj. Tudi danes so prejeli več prijav občanov v zvezi z omenjeno zadevo. "Policisti okoliščine v zvezi z omenjeno zadevo še preiskujejo, neznane sumljive osebe (preoblečene v klovne) niso bile izsledene," so sporočili s policije. 

Grozili tudi z nožem in žago?

Kot poroča portal lokalne-ajdovščina.si, naj bi klovni otroke ustrahovali tudi z nožem, po nekaterih podatkih iz spletnih omrežij pa celo žage. Na policiji so potrdili le, da so klovni v rokah imeli različne predmete.

"Ogroženosti oseb v dosedanjem zbiranju policisti sicer niso potrdili, opozarjamo pa, da ima tako početje znake prekrška, v nekaterih primerih pa lahko tudi kaznivega dejanja, četudi gre morebiti samo za potegavščino. Zato bomo ob prijavah in zaznavah dosledno ukrepali," pravijo na policiji in poudarjajo, da je nedopustno, da bi posamezniki, tudi v smislu "šaljive igre", posegali v integriteto posameznika, ga strašili in pri njem vzbujali občutek ponižanosti in strahu. 

Pretekli teden na Jesenicah

Osebe, preoblečene v klovne, so konec preteklega tedna strašile tudi na Jesenicah. Zamaskirane osebe naj strašile in lovile predvsem otroke, pojavljale pa so se predvsem v okolici Osnovne šole Prežihov Voranc, na avtobusni postaji, pri spominskem parku in na Blejski Dobravi.

Četudi gre za šalo, je to lahko kaznivo dejanje

Policija prosi vse, ki so bili priče tovrstnim dogodkom ali imajo informacije o osebah, ki to počnejo, da to čim prej sporočijo policiji na interventno število 113, na anonimni telefon policije 080 1200 ali pa se zglasijo na najbližji postaji.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Senior 12:08 20.oktober 2016.

    Krucefiks, a ni nobenega bilo v bližini, da bi ji malo porezal noge, da ne bi mogli bežati?

  • Avatar Leon
    Leon 14:13 19.oktober 2016.

    Klovni obvladujejo Slovenijo ! Že 25 let .