Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Zaporna kazen za tragedijo na Celovški

Amel Dedić (levo) in Sergej Šalamon (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Obema obtožencema za hudo prometno nesrečo, ki se je pred petimi leti zgodila na Celovški cesti v Ljubljani, je sodnik izrekel tri leta in pol zaporne kazni.

Sergeju Šalamonu, ki mu je izvedenec dokazal, da je vozil avto, v katerem je bilo poleg nejga še šest potnikov, je sodnik izrekel 3 leta in 4 mesece zapora, Amelu Dediću, ki je vozil drug avto, pa 3 leta in 6 mesecev zapora.

Tožilec je sicer zahteval šestletno zaporno kazen za oba, vendar je sodnik ocenil, da ni potrebe po tako visoki kazni, saj nobeden od obtožencev pred tem ni bil kaznovan. Obramba se bo, kljub nižji kazni od zahtevane, na sodbo pritožila.

Usodni 5. junij 2005
Tragedija se je zgodila 5. junija 2005 v jutranjih urah v križišču Celovške ceste in Tržne ulice. Dedić je z 0,88 promila alkohola v krvi po levem prometnem pasu Celovške ceste vozil s hitrostjo več kot 140 kilometrov na uro, čeprav je tam omejitev 60 kilometrov na uro. V križišču s Tržno ulico je zavijal v levo in trčil v Šalamona, ki je v avtu vozil kar šest ljudi.

Umrli so trije mladi atleti (25-letni Matic Šušteršič, atletski reprezentant in olimpijec, 23-letni Patrik Cvetan iz Trebnjega in 17-letni Nejc Lipnik, ki je treniral skok v daljino), štirje pa so bili huje poškodovani. Nesreča je bila tragičen konec zabave po koncu prvega dne tekmovanja na atletskem stadionu v Šiški.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.