Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Zapornik na strehi brez bližine medijev

Pobeg zapornika iz našega največjega in najbolj zavarovanega zapora Dob pri Mirn Žurnal24 main
Zapornik iz zapora Dob pri Mirni še vedno vztraja na strehi nadstreška na tamkajšnjem igrišču. Pristojni so medijem iz varnostnih razlogov preprečili dostop in se do ponedeljka zavili v molk.

Obsojenec se je po včerajšnjem popoldanskem sprehodu okoli 16. ure povzpel na streho nadstreška nad športnim igriščem in ni več hotel priti na tla – kljub prizadevanju in prepričevanju zaposlenih. Trenutno jetnik ostaja na strehi v družbi žoge, pazniki pa ga opazujejo s primerne razdalje.

Predstavnica za odnose z javnostmi pri Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij Tanja Glogovčan je za zurnal24.si potrdila, da pazniki jetnika zgolj opazujejo in čakajo, da bo sam zapustil streho, od koder ne more nikamor pobegniti. Pojasnila je, da so se pristojni iz varnostnih razlogov odločili preprečiti dostop vsem medijem, prav tako pa do ponedeljka o dogodku ne bodo dajali nikakršnih izjav. Razlog za takšno odločitev je po besedah Glogovčanove to, da bi se lahko zapornik v soju medijskih žarometov začel nepredvidljivo vesti.

 
 

Očitno pa bomo morali tam postaviti nekakšno oviro, da zaporniki ne bodo pobegnili.

Jože Podržaj

 
Tudi direktor Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob Jože Podržaj je za Radio Krka povedal, da do ponedeljka ne bodo dajali izjav. Poleg tega je dodal, da je omenjeni kaznjenec v zadnjih dneh poskušal pobegniti že trikrat. "Očitno pa bomo morali tam postaviti nekakšno oviro, da zaporniki ne bodo pobegnili," je še povedal Podržaj in dodal, da bo kaznjenec sam prišel s strehe. "Nekoliko nas je prehitel," je še povedal direktor Zavoda.

Na policijski upravi Novo mesto so za zurnal24.si povedali, da incident ni takšne narave, da bi zahteval policijsko posredovanje.

Incidenti si v zadnjih dneh sledijo
Incident je le še ena potrditev slabih in neurejenih delovnih razmer za zaposlene paznike v slovenskih zaporih. Včerajšnji pobeg zapornika iz našega največjega in najbolj zavarovanega zapora Dob pri Mirni postaja že vsakdanja bizarnost. Pred dnevi je iz istega zapora pobegnil jetnik, ki se je pretihotapil v eno od vozil. Po nekaj dneh na prostosti se je sam predal policiji. Iz novogoriškega zapora pa sta prav tako pred nekaj dnevi pobegnila dva jetnika, ki sta na svobodo prišla tako, da sta iz celice skopala jarek. Še vedno uživata prostost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.