Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Zapornik še na begu

Na prostosti že deveti dan. (Foto: Policija) Žurnal24 main
Državljan Bosne in Hercegovine, ki je v soboto pobegnil iz celjskih zaporov, je še vedno na begu. Disciplinski postopek zoper paznika naj bi bil pripravljen že danes.

Tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin je za zurnal24.si dejala, da policisti še vedno iščejo pobeglega moškega. Za njim je bila takoj po pobegu podana tiralica, iščejo pa ga policisti po vsej državi.

Na Zavodu za prestajanje kazni zapora Celje so sicer v soboto ves dan razčiščevali, kako je lahko zapornik pobegnil iz zapora, in pregledali vse možne dokaze, ki kažejo na dva pravosodna policista, ki naj bi bila odgovorna za pobeg zapornika.

Kako je pobegnil?

Pripornik je bil dopoldne na rednem sprehodu in je začel plezati po žlebu, ki je bil sicer zavarovan. Po žlebu je prišel do strehe zgradbe, po strehi pa je prišel na drugo streho zgradbe, kjer se je po strelovodu spustil do ulice.

Direktorica zavoda Edita Mejač je ob tem za zurnal24.si dejala, da bodo predvidoma že danes vršilcu dolžnosti generalnega direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Dušanu Valentinčiču poslali predlog za disciplinski postopek zoper paznika zaradi suma hujše kršitve delovnih obveznosti.

Še bolj poostrili varnost
Zaradi pobega zapornika – ta je na svobodo pobegnil po žlebu – so v zavodu, kot je dejala Mejačeva, še bolj poostrili varnost.

"Izvedli smo ukrepe, ki jih je v takih primerih nujno
treba," pravi Mejačeva in dodaja, da bodo prek analize, ki sicer še poteka, poskušali ugotoviti, kaj lahko še izboljšajo, da do podobnega pobega ne bi več prišlo.

Zapornik je lahko nevaren
Spomnimo, da je v soboto okoli 10.20 iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Celje pobegnil 41-letni Leon Bojić. V priporu je od začetka februarja zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa, ki se je zgodil 18. oktobra lani v Celju.

Že v soboto je Mejačeva dejala, da bi bil lahko pobegli zapornik glede na vrsto kaznivih dejanj nevaren za ljudi. Pripornik je bil namreč organizator ropa trgovine Lidl oktobra lani, ki so ga izvedli s pištolo in nožem, do prodajalke pa so bili nasilni.

Takoj pokličite policijo!
Policija poziva vse, ki bi pobeglega zapornika opazili, naj pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na najbližjo policijsko postajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.