Slovenija > Črna kronika
1785 ogledov

Zaprta gorenjska avtocesta, dvakrat počilo

avtocesta zastoj gorenjska avtocesta PrtScr Promet.si Fotografija je iz arhiva.
Na gorenjski avtocesti sta se zgodaj zjutraj zgodili dve prometni nesreči.

Prva nesreča se je zgodila pri priključku Lesce na gorenjski avtocesti, približno 200 metrov naprej od izvoza Lesce v smeri proti Jesenicam. Kot je sporočila Bojan Kos s PU Kranj, tam obravnavajo prometno nesrečo z udeležbo enega vozila. Udeleženci naj bi bili lažje poškodovani. 

Druga prometna nesreča se je zgodila na Hrušici. Tam je ob 6.50 prišlo do trčenja dveh tovornih vozil. Avtocesta je tam zaprta in bo napovedih policistov še nekaj časa. 

Do nadaljnjega še vedno velja, naj se osebna vozila na priključku Lipce izključijo iz avtoceste in uporabijo vzporedno regionalno cesto, tovorna vozila pa naj nadaljujejo z vožnjo po avtocesti pri Karavankam. "Policisti interventno ustvarjajo pogoje, da se bodo iz avtoceste lahko izključila osebna vozila, ki so v smeri Karavank ostala v zastoju. Nikar, poudarjamo  nikar, naj vozniki sami ne obračajo in naj se na lastno pest ne vozijo v nasprotno smer, ker je proti Karavankam do zapore dovoljen promet tovornih vozil," opozarja Bojan Kos.

Gneča tudi drugje

Jutranji zastoji so bili to jutri tudi na drugih mestnih vpadnicah po državi. Ob 10. uri je tako zaradi prometne nesreče oviran promet na glavni cesti Celje - Rogaška Slatina - Rogatec, v Spodnjem Negonju. Zastoji nastajajo na dolenjski avtocesti od Cikave proti Malemu Vrhu in glavnih cestah Šmarje Sap - Škofljica ter Škofljica - Ljubljana.


Pogled na stanje ob 9. uri razkriva, da je zaradi prometne nesreči zaprt prehitevalni pas na dolenjski avtocesti v predoru Mali Vrh proti Ljubljani. Na tem odseku nastajajo zastoji. 
 
Zaradi prometne nesreče je oviran tudi promet na štajerski avtocesti pri priključku Domžale proti Ljubljani. Zastoji nastajajo na štajerski avtocesti od Domžal proti Ljubljani.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Starod, Obrežje, Dobovec, Gruškovje in Zavrč.

Glavna cesta Zagorje ob Savi - Trbovlje je zaprta med odcepom za Podkum in bencinskim servisom zaradi sanacije plazu. Obvoz je urejen po regionalni cesti Zagorje ob Savi - Bevško - Trbovlje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.