Slovenija > Črna kronika
4707 ogledov

Maribor: Zaradi nekaj zrn maka v karanteno 20 ljudi

Intervencija na Povšetovi ulici GBL
Javil se je pošiljatelj "nevarnega" pisma.

"V enem od podjetij v Mariboru je uslužbenka odprla pisemsko ovojnico, iz katere se je vsul neznan črn prah," je v ponedeljek obveščala mariborska policija, ki je o tem obvestila vse pristojne službe. Iz  Zavarovalnice Sava so evakuirali 400 ljudi, 20 so jih odpeljali v karanteno.

Na kraj dogodka so prišli gasilci, policisti in uslužbenci medicinske fakultete iz Ljubljane, vsi s posebno spravil v karanteno. 

Kmalu za tem je policija sporočila, da prah ni nevaren, še pred tem pa se je oglasil pošiljatelj sumljive pošiljke. "Tisti, ki so s pošto iz moje restavracije že imeli opravka, vedo, da v kuverto običajno dodam kakšno malenkost - ko mak cveti, se v kuverti včasih znajde cvet, včasih dodam kak piškot, tokrat sem dodal zrna maka. In si nisem mogel predstavljati, da bo to povzročilo tak preplah. Poudarjam, nikakršnega namena nisem imel kogarkoli prestrašiti ali mu povzročiti težave, ime moje restavracije je Mak in se mi je pač zdelo, da bi mak lahko dal v kuverto. Opravičujem se vsem, ki sem jim povzročil težave, to resnično ni bil moj namen," je za Večer povedal lastnik restavracije Mak David Vračko, ki se je tudi zahvalim vsem, ki so v intervenciji sodelovali in mu te "nepremišljene poteze" niso zaračunali. "Ko sem dodajal mak v ovojnico, nisem niti pomislil, kaj vse to lahko sproži, tako da bom v prihodnje bolj previden pri pošiljanju pošte."

*fotografija je simbolna

Komentarjev 8
  • Avatar Marivelsa
    Marivelsa 00:41 23.november 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • mari87 17:02 22.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam šef. obiščite tukaj=====>>>> www.WebJob33.Com

  • Majazmaja 16:58 22.november 2018.

    Pa kam drvi ta svet? Da ljudje naredijo celo paniko zaradi nekaj zrnc maka in še preden preberejo pismo, klicarijo policijo in aktivirajo protiteroristično enoto? Da sploh ne prepoznajo zrnc maka? Smo res tako daleč?! Ko se bodo naslednjič sprehajali ...prikaži več in našli storž, bodo klicali, da so našli bombo?