Slovenija > Črna kronika
8795 ogledov

Zaradi pijanega prijatelja umrl 34-letnik

Andrej Leban Fotografija je simbolična
Poročali smo o nočnih tragedijah na naših cestah. V nesreči pri Pragerskem je za smrt sopotnika odgovoren pijan voznik.

Policisti iz PU Maribor so pojasnili podrobnosti davišnje hude nesreče, ki se je kmalu po polnoči zgodila v naselju Spodnji Gaj pri Pragerskem. V njej je bilo udeleženo eno vozilo s tremi potniki.

"Po opravljenem ogledu kraja prometne nesreče, udeležila sta se ga tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec, so policisti ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče 33-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po naselju, iz smeri Prešernove ulice proti Župančičevi ulici. Zaradi prevelike hitrosti je povzročitelj izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal v samem začetku desnega preglednega ovinka naravnost preko travne nabrežine, kjer je z levim čelnim delom vozila trčil v obcestni jarek, od koder je vozilo dvignilo v zrak in se pričelo obračat ter je ponovno s čelnim delom trčilo v zemljo na njivi, nakar je vozilo obrnilo in obstalo na strehi, obrnjeno v nasprotni smeri vožnje."

37-letna sopotnica in voznik sta se uspela rešiti iz obrnjenega avtomobila, medtem ko je 34-letni sopotnik na zadnjem sedežu ostal ukleščen v vozilu.

Kljub hitremu posredovanju s tehničnim posegom gasilcev in reševalcev je bila zdravniška pomoč prepozna, saj je sopotnik na kraju podlegel poškodbam.

Včeraj popoldan in zvečer sta umrla še dva voznika. Več o tem TUKAJ.

Med postopkom so policisti ugotovili, da je povzročitelj vozil avtomobil močno pod vplivom alkohola, saj je napihal 0,84 mg/ liter alkohola v izdihanem zraku. Preiskovalna sodnica je na kraju za pokojnega odredila sodno obdukcijo, prav tako pa je bil odrejen izvedeniški pregled vozila. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo policisti 33-letnega voznika kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Še en potencialni ubijalec pravi čas odstranjen

Sicer pa so le dve uri prej policisti postaje Podlehnik imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je v indikator alkohola napihal 1,40 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo. Ker pa si kršitelj ni mogel zagotoviti prevoza od mesta prepovedi nadaljnje vožnje do doma, je bilo zoper njega odrejeno pridržanj do streznitve in na ta način onemogočena nadaljnja udeležba z vozilom v prometu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 19:03 22.maj 2021.

    Policija bi morala opravljati preventivni nadzor prometa potem bi bilo manj nesreč.Na cestah vsak dan srečam na ducate voznikov ,motoristov ,ki izivajo nesreče ,žal policije ne srečam . Vsak je potencialni kandidat ,da se srečujejo z norci na cestah ,zato ...prikaži več poziv policiji . Namesto protestnikov nadzirajte promet.

  • Avatar jate
    jate 14:18 22.maj 2021.

    res je, pijan voznik je kriv!...pa vendarle kdo pa je tu kriv ,da se je prijatelj usedel v avto s pijanim voznikom??

  • Beverly_Floyd 13:37 22.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦