Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Zaradi požara evakuirali cel blok

Ponoči je iz še neznanega vzroka zagorelo v stanovanju v petem nadstropju stanov Žurnal24 main
Ponoči je iz še neznanega vzroka zagorelo v stanovanju v petem nadstropju stanovanjskega bloka na Cankarjevi ulici 15. v Novi Gorici. V požaru na srečo nihče ni bil poškodovan.

Gasilce in policiste so ob treh zjutraj o požaru obvestili stanovalci spodnjega stanovanja, ki jih je zbudil dim, kasneje pa se je požar z zgornjega stanovanja razširil tudi na njihov balkon.

Evakuirali stanovanjski blok
Gasilci so takoj ob prihodu evakuirali blok in v kratkem času pogasili ogenj, ki se je po besedah poveljnika novogoriške poklicne gasilske enote, Simona Vendramina, vnel že bistveno prej, saj je stanovanje zgorelo v celoti. Ob prihodu gasilcev so ognjeni zublji švigali že skozi okna, gorela pa so tudi zunanja vrata, tako da se je dim širil po notranjosti bloka.

Vendramin je opozoril tudi na to, da so imeli gasilci nekaj težav s pristopom zaradi zasedenih dostopnih poti oziroma prenapolnjenega parkirišča pred blokom.

Sreča v nesreči
V zvezi z evakuacijo stanovalcev je povedal, da jim je šlo na roko dejstvo, da je zgorelo zgornje stanovanje, saj gre za starejši blok, ki nima zasilnega stopnišča. Tudi sam požar se k sreči ni imel kam širiti. Stanovalca pogorelega stanovanja med požarom ni bilo doma.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Kriminalisti vzrok požara še preučujejo. Škoda bo kar precejšnja, saj je stanovanje, kjer je zagorelo, povsem uničeno, poškodovano pa je tudi spodnje stanovanje, kjer je ogenj zajel balkon, dodatno pa ga je poškodovala še voda, ki je med gašenjem zgornjega stanovanja našla pot skozi strop. Zaradi dima so nekoliko poškodovana tudi sosednja stanovanja in hodnik stanovanjskega bloka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.