Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Zaradi požara v Zalogu, kjer je umrl delavec, več ovadb

Požar Zalog Saša Despot
Zaradi majskega požara v ljubljanskem Zalogu so policisti ovadili tri fizične osebe in eno pravno.

Ljubljanski policisti so kazensko ovadili odgovorne, ki naj bi bili krivi kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in ogrožanja varnosti pri delu v Mercatorjevem skladišču v ljubljanskem Zalogu, kjer je maja v požaru življenje izgubil en od delavcev. Ovadili so tri fizične in eno pravno osebo.

Da je v Mercatorjevi hladiliški hali zagorelo zaradi nespoštovanja pravil, je sicer pred tem ugotavljal že inšpektorat in napovedal prekrškovni postopek zoper odgovorne, ki niso zagotovili ustrezne požarne straže. "Za takšne kršitve je za pravne osebe predvidena globa od 1.300 do 20.000 evrov, za odgovorne osebe pa od 600 do 2.000 evrov," je po končanem nadzoru pojasnil glavni republiški inšpektor za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami Milivoj Dolščak, ki je še dodal, da so s svojimi ugotovitvami seznanili tudi policijo.

Nataša Pučko iz PU Ljubljana pa zdaj potrjuje, da so tudi v njihovi preiskavi ugotovili, da je do požara prišlo zaradi neupoštevanja požarne varnosti in neizvajanja protipožarnih ukrepov pri obnovitvenih delih (namestitev drsnih vrat v hladilnici). Pri varjenju kovinskih cevi se je tako vžgala izolacija, ena oseba pa je v požaru umrla. Nastalo je tudi za 9 milijonov evrov škode.

po požaru zalog | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.