Slovenija > Črna kronika
72 ogledov

Zaradi požara več dni ne bo mogoče na Veliko planino

Požar Gostilne pod žičnico na Veliko planino
1/7
Občina Kamnik
Gostilna Pod žičnico na Veliko planino je popolnoma zgorela.

"Okrog desete ure je zagorelo na objektu gostilna Pod žičnico. Objekt je popolnoma uničen, tudi škoda ni majhna. Glavno je, da ni bilo človeških žrtev, materialno škodo bomo že sanirali," je na Facebooku objavil kamniški župan Marjan Šarec

Dodal je še, da postaja nihalke ni bila ogrožena. "V najkrajšem možnem času bo vodstvo družbe Velika planina d.o.o. pripravilo vse potrebno za odpravo posledic te velike nesreče ... Doslej smo zmogli marsikaj, tudi to bomo!" je še dodal Šarec. 

Nihalka nekaj dni ne bo delovala

"Zagorelo je ostrešje gostilne in sam inventar gostilne. Do sanacije objekta gostilna ne bo obratovala. Ker je v požaru zgorel tudi sistem prodaje kart za nihalko, tudi nihalka ne bo obratovala nekaj dni. Obiskovalci Velike planine, ki so že na planini bodo prepeljani z nihalko v dolino, saj nihalka in strojnica nista bili poškodovani. Prav tako bomo do vzpostavitve novega sistema prodaje kart na planino peljali potnike, ki bodo morali na planino nujno. Nov sistem prodaje kart bomo poskušali vzpostaviti čim prej," so sporočili iz podjetja Velika planina. 

Gasilo 40 gasilcev

Na kraju so posredovale enote PGD Kamniška Bistrica, PGD Kamnik in PGD, ki so se učinkovito spopadle z ognjenimi zublji ter preprečile širjenje požara na sosednji objekt. Enoti PGD Šmarca in Nevlje pa sta bili v pripravljenosti.

V intervenciji, ki po poročanju spletne strani kamniške občine ob enih še vedno traja, sodeluje 40 gasilcev. Požar je trenutno lokaliziran. 

Na kraju so policisti in kriminalisti, ki bodo izvedli ogled kraja ter ugotovili vzroke požara.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • zdrej 21:08 30.januar 2017.

    Kaj potem elektrika ne more vžgat pri minusu? Pa kje to piše, da je kriva lektrika?Sicer pa mi je hecno, če nihalka lahko obratuje, zakaj ne natiskajo posebnih lističev, pa namesto računov izdajajo one bloke od finančne zaprave ups ...prikaži večs uprave :-). Pa bi ne bilo nekega občutnejšega izpada dohodkov.

  • Žurnalček 20:29 30.januar 2017.

    Če ni zagorel , ko je bilo -15°C tudi na -6C ne more , s e pravi ni bila el. inštalacija preobremenjena . Se gre kdo staviti , da je zagorela neočiščena napa v kuhinji !

  • porko2 19:37 30.januar 2017.

    sama mafija