Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Zasegli 105 kg heroina

Žurnal24 main
Cariniki na mejnem prehodu Gruškovje so pri 58-letnem turškem vozniku tovornega vozila odkrili kar 105 kilogramov heroina.

Cariniki na mejnem prehodu Gruškovje so pretekli teden odkrili doslej največjo pošiljko droge na območju Carinskega urada Maribor, namenjena pa je bila na zahod Evrope.

Vodja sektorja mariborske kriminalistične policije Marjan Fank je povedal, da so pošiljko odkrili 13. novembra okoli 22. ure, ko so se cariniki lotili tudi fizičnega pregleda kabine in prav tam na več mestih odkrili s črno folijo oblepljene zavitke heroina. Cariniki so drogo in tovornjak predali policistom, turškega voznika pa priprli in mu zdaj grozi zaporna kazen od enega do desetih let.

Preiskava sicer še poteka, je pa že zdaj jasno, da je bil legalni tovor na turškem tovornjaku iz Bolgarije namenjen v Veliko Britanijo, drogo pa naj bi iz tovornjaka iztovorili v Nemčiji. Vrednost omenjene droge bi v grosistični prodaji dosegla vrednost dveh milijonov, v prodaji na drobno pa celo deset milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.