Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Zaseženih 9400 cigaret in 40 škatel zdravil

kajenje Žurnal24 main
Cariniki so v četrtek v Zavču pri vozniku avtobusa našli okoli 9400 cigaret, pri mejnem prehodu Dragonja pa so v sredo pri Avstrijki našli 40 kartonskih škatel, napolnjenih z zdravilnimi sestavinami.

Cariniki so cigarete našli pri vozniku avtobusa hrvaške registracije. Skrite so bile na različnih mestih, do katerih je bil možen dostop samo z uporabo orodij.

Kar 9400 cigaret, vrednih 800 evrov, je bilo pod pokrovom posode za odpadno vodo, v podu pod stopnicami, pod stropom poleg televizorja, pod nosilnim pokrovom straniščne školjke, v predalu armaturne plošče in v voznikovi potovalni torbi. Po plačilu varščine je voznik lahko nadaljeval vožnjo, zoper njega pa je bil podan predlog sodniku za prekrške.

Škatle z neprijavljenimi ampulami z zdravilnimi sestavinami avstrijske državljanke pa so bile v prtljažniku. V vsaki je bilo 188 ampul s petimi mililitri tekočine. Skupaj so torej odkrili 7520 ampul. Med zdravilnimi sestavinami naj bi bil tudi krvavi mleček.

Cariniki so neprijavljeno komercialno blago zasegli in predali oddelku carinskega urada Koper. Zoper Avstrijko pa so uvedli postopek zaradi kršitve carinskih predpisov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.