Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Zasvojenci ropali po Celju

policija Anže Petkovšek
Celjski policisti so v zadnjih dneh prijeli tri Celjane, stare 42, 29 in 27 let, ki so osumljeni velikih tatvin.

Po zbranih obvestilih so osumljeni junija vlomili v garažo v Celju in ukradli dobrih 19 tisoč evrov vredno novo športno opremo. Del ukradenih stvari so prodali, policisti pa so jo kupcu že zasegli in vrnili lastniku.

Dva od osumljencev, stara 27 in 42 let, sta junija iz skladišča podjetja v Celju ukradla tudi večjo količino polizdelkov iz barvnih kovin, vrednih najmanj šest tisoč evrov. Del ukradenih polizdelkov so policisti zasegli odkupovalcu barvnih kovin. Poleg polizdelkov sta iz skladišča ukradla še orodje, vredno najmanj 400 evrov.

Po podatkih policije je 42-letni Celjan skupaj z 29-letnim osumljencem aprila vlomil še v poslovne prostore podjetja v Celju. Takrat sta ukradla telefonske aparate, vredne najmanj dva tisoč evrov.

Vsi so zasvojenci

Vsi trije osumljeni so odvisniki od prepovedanih drog. Celjski policisti so jih v preteklosti že pogosto obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Vsi trije so bili zaradi storitve kaznivih dejanj že pravnomočno obsojeni.

Poleg naštetega je trojica Celjanov osumljena še več tatvin koles, še pojasnjujejo na celjski policijski upravi.

Komentarjev 2
  • murderone 15:28 09.julij 2013.

    Stolpič tapravi Slovenci bomo že poskrbeli zase! Od 5,85 do 12,96 ! Vse paše u ta bejle glave!!!

  • Stolp 14:41 09.julij 2013.

    To je uspešna politika levice, izhajajoča še iz časov LSD-ja(pardon LDS-a) ki tolerira odvisništvo oz. prestopke v zvezi s tem. Levaki imajo to točno naštimano, da strašijo poštene državljane kajti prestrašenim ovčkam je lažje vladati!