Slovenija > Črna kronika
68 ogledov

Zavašnik se še ne bo vrnil domov?

Robert Zavašnik Saša Despot
Robert Tomas Zavašnik neuradno ni uspel prepričati višjih sodnikov, da ne bo ponovno pobegnil.

Ljubljansko višje sodišče je po naših informacijah zavrnilo pritožbo, s katero se je Robert Tomas Zavašnik, nekdanji lastnik zloglasnega nočnega lokala Lipa v Pirničah, poskušal rešiti iz zaporniške celice. Zavašnika so na ljubljanskem okrožnem sodišču v četrtek obsodili na leto in osem mesecev zapora zaradi oškodovanja podjetja Hypo leasing za okoli 112 tisoč evrov. Ob izreku te kazni pa mu je sodnica nemudoma odredila tudi pripor.

Zavašnik, ki od tedaj biva v ljubljanskih zaporih, je namreč takoj v petek oddal pritožbo zoper odreditev pripora.

Višji sodniki so o pritožbi že odločili, spisali sklep in ga predali okrožnemu sodišču, ki bo odločitev višjih sodnikov zdaj odposlalo Zavašniku. "Sklep bo odpravljen danes, zato vsebine odločitve še ne moremo sporočiti," poudarjajo na okrožnem sodišču.

Neuradno pa Zavašnik ostaja v priporu še do nadaljnega, saj naj mu ne bi uspelo dokazati in sodnikov prepričati, da bo tokrat kazen odslužil, oziroma spoštoval vsa pravila, če ga vrnejo na svobodo.

 

 

Komentarjev 5
  • Bogdan Kukovica 11:43 08.december 2014.

    Točno tako provni,za tri življenaj ni plačal niti dneva.

  • provni 18:11 04.december 2014.

    Kdo bo verjel tistemu, ki se je leta skrival pred zaporom ? Nobeden normalen. Pa tudi z drugimi bi morali ravati tako. Čakati v priporu - do zapora. Potem jih ne bi lovili proti plačilu za informacijo.

  • kapibara 10:46 04.december 2014.

    % jih je tako ali tako "dolžan".. še 5 pa za dobro vago...