Slovenija > Črna kronika
28811 ogledov

ZD odgovarja na očitke glede reševanja deklice, ki jo je napadel pes

Reševalno vozilo Žurnal24 main
Konec marca je pes na ograjenem dvorišču napadel deklico, ki je vstopila skozi priprta vrata.

Konec marca je pes na ograjenem dvorišču stanovanjske hiše v Mengšu napadel 8-letno deklico, ki se mu je približala skozi odprta dvoriščna vrata. Pes, ki je bil privezan z verigo, je napadel deklico in jo ogrizel. 

Na kraj je prišla odrasla oseba, ki je psa odstranila in poklicala reševalce. V zvezi z reševanjem so se po poročanju Siola in Slovenskih novic v javnosti in na socialnih omrežjih pojavili nekateri dvomi, a direktorica Zdravstvenega doma Domžale Renata Rajapakse jih zavrača. 

"Zgroženi smo nad neresničnimi navedbami"

Tako je poudarila za Siol: "Ni res, da so reševalci na kraj dogodka prispeli več kot pol ure po prvem klicu. Ni res, da bi reševalca klicala pomoč zaradi pomanjkanja medicinske opreme. Seveda tudi nikakor ni resnična navedba, da je očividec sam oživljal deklico uro in pol. Zgroženi smo nad neresničnimi navedbami, ki nedvomno še dodatno prizadenejo žalujoče starše male deklice."

Rešilec Slovenija Tako je prišlo do napada psa, v katerem je umrla 8-letna deklica

Na družbenih omrežjih so se po tragičnem dogodku pojavila ugibanja o tem, kaj se je tistega popoldneva, ko se je zgodila nesreča, dogajalo na intervenciji v Mengšu. Med drugim naj se reševalci na klic ne bi odzvali dovolj hitro. 

Reševalno vozilo je bilo še v Ljubljani

Renata Rajapakse pojasnjuje, da je klicatelj nujno medicinsko pomoč klical enkrat, ob 16.47, a ker ga je bilo ob klicu težko razumeti, kaj se je sploh zgodilo, je član ekipe vrnil klic, da bi pridobil dodatne informacije o dogodku in lokaciji. Drugih klicev po besedah direktorice doma niso prejeli. 

rešilec Slovenija V občini Mengeš pes ubil otroka

Reševalno vozilo, ki se je ravno vračala iz UKC Ljubljana, je nujno vožnjo začela ob 16.50, zdravnik pa se je v spremstvu enega reševalca odpeljal na kraj dogodka z vozilom urgentnega zdravnika. Na kraj dogodka je zdravnik prispel ob 16.58, reševalno vozilo, ki je bilo ob klicu še v Ljubljani, pa ob 17.06.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • la 14:36 01.april 2021.

    Mene je ugriznil pes brez razloga ko sem bil star 7 ali 8 let in vem da pes ni zanesljiv in seveda vsi zagovorniki psov potem iščejo napako v človeku in ne v psu .Skozi pol debata bla da pes ...prikaži večs ni še nikoli nič podobnega storil.Prav vsak pes lahko ugrizne ,pa če je še tako izstreniran .So potem ugotovili da otrok ne prenese pes ????.Ni od lastnika se zahtevalo da psa ubije ,saj opravičil se je ,v glavnem tistega psa več ni bilo in če ga je dal ubit pa prava reč itak je to samo žival

  • TistoPravo 15:22 31.marec 2021.

    Dejstvo je, da je treba vse kar povzroča splošno ogrožanje varnosti, odpravit do zadnje pikice dvoma. Pa če je to samo sosedova češnja, ki lahko poškoduje tvoje premožnje. Dostop do tvojega psa ne sme imet nihče, še posebej ne brez ...prikaži več tvoje prisotnosti in da se otrok praktično sprehodi do psa. Napaka lastnika, upam pa da se v tej veliki nesreči ki kot taka dejansko je vsi preživeli in vpleteni opomorejo...ko bi človek vse vedel in se že kot tak rodil, bi bil svet praktično brez nesreč in hudega...

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 10:07 31.marec 2021.

    Bog pomagaj ljudem v Mengšu, če imajo sredi tako urbaniziranega območja tako slabo organizirano nujno medicinsko službo, da rabi rešilec celih 20 minut, da pride do kraja nesreče. Pri nas rešilec pride prej kot v 10 minutah, testirano že večkrat v praksi.