Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

ZDA: Streljal pred sodiščem, trije ranjeni

Streljanje pred sodišče v Tulsi
1/4
Reuters
Policija je pred sodiščem v Tulsi v ameriški zvezni državi Oklahoma aretirala 23-letnika, ki je začel streljati. Trije ljudje so bili ranjeni.

Andrew Joseph Dennehy je stopil pred poslopje sodišča in začel streljati v zrak, je sporočila policija. Na strele je odgovoril eden izmed tamkajšnjih policistov, ki je bil v bližini. Tega je strelec ustrelil v obe roki, tako da je huje poškodovan.

Reševalci so poleg ranjenega policista v bolnišnico peljali še dva druga človeka, ki sta utrpela lažje poškodbe, poroča MSNBC. Tiskovni predstavnik policije Leland Ashley je ob tem še povedal, da so strelca že aretirali.

"Začeli smo vpiti: Nekdo strelja!"

Ravno v času streljanja je po poročanju časnika Tulsa World v bližini sodišča potekala poroka.

"Strelec je bil od nas oddaljen okoli šest metrov," je dejala Angela Reudelhuger, ki se je udeleževala poroke. "Stekli smo v stavbo sodišča in začeli kričati na policista: 'Nekdo strelja!'" je dejala.

Popravljalec klimatskih naprav Glyn Roe, ki je bil takrat v knjižnici, pa je povedal, kako je videl, da so vsi nenadoma začeli teči.

"Upal sem, da ne bo prišel v knjižnico, in pripravljen sem bil na beg," je dejal. Virginia Jones, ki živi v bližini sodišča, pa je ob tem povedala, da je policija potrebovala kar nekaj časa, da je prišla na kraj streljanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.