Slovenija > Črna kronika
193 ogledov

Zelenko na prostosti: "Hvala predsedniku!"

Zelenko in hčerka
1/8
Nino Verdnik
Franc Zelenko je bil iz zapora na Dobu, kamor so ga proti koncu lanskega leta premestili iz Turčije, danes izpuščen na prostost.

"Ne morem verjeti, da se vozim domov. Sploh pa še zdaj ne morem dojeti, da sem sploh v Sloveniji. Še tik pred vrnitvijo iz Turčije sploh nisem verjel, da bom vrnjen v domovino, glede na to, da dobro poznam turške zakone. Vse to je zame poseben čudež. Zdaj se bom najprej odpočil, se posvetil družini, nato pa bom moral čimprej na tri operacije," je danes zjutraj, dobri dve uri po odhodu iz zaporniške celice na Dobu, med vožnjo domov v Maribor opisoval Franc Zelenko.

"Hvala predsedniku!"

Štajerskega avtoprevoznika, ki je bil v turškem zaporu zaprt skoraj pet let zaradi prevažanja kisline za izdelavo heroina, so namreč skoraj tri mesece pred koncem prestajanja naložene kazni včeraj izpustili na prostost. "Pred božičnimi prazniki sem pisala predsedniku države, ali bi očeta lahko predčasno izpustili, in potem je šlo vse skupaj zelo hitro. Do zadnjega pa nismo vedeli, ali bo na svobodi v torek, sredo ali včeraj," je dodala Tjaša Zelenko, medtem ko sta se z očetom vozila domov.

Komentarjev 9
  • zlatane 18:12 07.januar 2012.

    poslušaj smešni ste, ti imaš vedno neke čudovite komentarje. tako kislino lahko naroči nekdo, ki sploh ne veš, s čim se bavi polek rednega dela na firmi in ima firmo za krinko, pranje denarja, kakoekoli. vsak voznik tovornjaka nikoli ne ...prikaži več bi poskusil prepeljati to v turčijo, je prehudo tveganje, zapori pa eno samo hudičevo zlo. vedno je tako, da iščejo neko žrtev, ki ne ve, kaj sploh vozi, da nima na meji strahu, ker če veš, kaj voziš, tega zagotovo na turški meji ne moreš skriti, preveč strahu je prisotnega. gospod zelenko ni edini primer, ki so mu nekaj sumljivega naložili. ne vem pa, zakaj policija in kriminalisti niso nikoli potrkali na vrata delodajalca, torej se vprašujem, v kaki državi živimo, lahko bi vsaj nekaj resta dobil tukaj v sloveniji, na dobu. zakaj ga ne preganjajo, mislim, da se policija njih celo boji. bravo možje v modrem

  • zlatane 09:29 07.januar 2012.

    jaz tudi ne vem, zakaj se ta kislina uporablja, glih tak bi nasankal. kaj bo gospod zelenko storil ali ne storil, je na njem. bi pa ta delodajalec moral za vse odgovarjati. kdor ne ve , kaj so turški zapori, ...prikaži več boljše da nikoli ne izve. ne vem, jaz ne bi mogel s tem živeti, kaj se je zgodilo njemu, gospod zelenko, če boste čez to lahko šli in živeli naprej za družino, to tudi storite in vse končajte. imate prečudovito hčer, ko nekdo toliko stori za očeta, je to neverjetno. za to je vredno živeti dalje.

  • trimix 03:12 07.januar 2012.

    Hmm, sicer ne vem katero kislino točno je prevažal, vendar po mojem skormnem poznavanju kemije ne obstaja nekaj, cemur bi se reklo " heroinska kislina". Vsaka industrijska kislina ali splošno kemična sestavina se lahko uporabi v veliko različnih procesih in ...prikaži več vrjetno se tudi tale da poleg ostalega uporabiti TUDI v proizvodnji heroina..Ali morda bolj slikovito: Soliter je ena od sestavin pri izdelavi smodnika - ravno tako, ga pa tudi primesajo pri industrijski proizvodnji klobas....