Slovenija > Črna kronika
2993 ogledov

Ženi dal piti žveplovo kislino. Umrla je.

kozarec voda Shutterstock
Obiskal jo je in po pomoti povzročil njeno smrt.

Sodišče je 84-letnika, ki je ženi namesto soka ponesreči dal piti žveplovo kislino, zaradi česar je umrla, obsodilo na pogojno kazen šestih mesecev zapora z dveletno preizkusno dobo, poročajo mediji. Tako tožilstvo kot obramba sta se strinjala, da je kazen primerna, oboji so izpostavili njegovo dozdajšnjo nekaznovanost pa tudi starost.

Kot povzema časnik Dnevnik, je obdolženi oktobra 2019 obiskal ženo v centru starejših občanov v Notranjih Goricah, jo peljal na sprehod, nato pa jo pospremil nazaj v sobo. Ker je bila žejna, je iz hladilnika v njeni sobi vzel steklenico in ji natočil pijačo. Ni pa opazil, da ji je namesto soka dal piti rabljeno koncentrirano žveplovo kislino. Gospa je zaradi hudih kemičnih opeklin umrla.

Tožilstvo je moškemu očitalo povzročitev smrti iz malomarnosti, saj se ni prepričal, kaj je v posodi, iz katere je natočil. Obdolženi je krivdo priznal, sodnik Okrožnega sodišča v Ljubljani Bernard Tajnšek ga je obsodil na šest mesecev pogojne zaporni kazni s preizkusno dobo dveh let, še povzema Dnevnik.

Za povzročitev smrti iz malomarnosti je sicer predpisana kazen od šest mesecev do pet let zapora. A je sodnik verjel, da obdolženi kaznivega dejanja ne bo ponovil, zato se je strinjal s pogojno zaporno kaznijo.

sveča pogreb grob Grozljivo Slovenija Večkrat jo je zabodel v prsni koš in hrbet

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Carbon 10:30 14.junij 2021.

    Bla bla bol naivnih se pa ne,a je mela v domu zamašeno cev oz.je upravljala delo hisnika,da je mela shranjeno kislino?