Slovenija > Črna kronika
4737 ogledov

Ženo večkrat zabodel z nožem, brani se z molkom

Novice: Ni mogel sprejeti, da ima drugega, zato jo je zabodel - Umor Saša Despot
Tožilstvo obtoženemu očita, da je ženo umoril iz ljubosumja, ker ni mogel sprejeti, da ima novega partnerja.

Goran Ilikić, ki je obtožen, da je konec januarja v stanovanju v Kamniku iz ljubosumja umoril ženo, s katero sta se ločevala, se po poročanju Dnevnika in Večera zaenkrat brani z molkom. Sojenje 36-letnemu Ilikiću se je začelo v petek. "Danes se ne bom zagovarjal. Za zdaj še ne...," je po poročanju Dnevnika in Večera Ilikić povedal sodnici Vesni Podjed, potem ko je tožilec Matej Peterca prebral obtožnico.

Tožilstvo obtoženemu očita, da je ženo umoril iz ljubosumja, ker ni mogel sprejeti, da ima novega partnerja. Slednji je bil v času umora v stanovanju in je videl, da je obtoženi razbil vrata in svojo ženo začel zabadati z nožem. Na ulici je nato ljudi prosil, naj pokličejo pomoč.

Umor se je zgodil 31. januarja letos v bloku v Steletovi ulici v Kamniku, kjer je pokojna živela skupaj s hčerama, ki pa ju v času zločina ni bilo doma.

Ilikić, ki mu grozi od 15 do 30 let zapora, je v petek potrdil, da razume, česa ga obtožujejo, potem pa molčal. Tudi v sodni preiskavi se ni zagovarjal.

V petek so nameravali zaslišati mamo in sestro pokojne, vendar nista prišli na sodišče. Pomotoma so jima namreč poslali vabilo kot oškodovankama (v tem primeru jima ni treba priti, še posebno, ker je na obravnavi navzoč njun pooblaščenec, odvetnik Martin Bregant), ne pa kot pričama (ko je udeležba obvezna).

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 17:47 20.november 2021.

    Naj se zgleduje po JJ,bo še predsednik vlade

  • Avatar Leon
    Leon 13:23 20.november 2021.

    Pravosodje v vsej svoji luči ! In ,če ne prizna ali ima premajhen nabiralnik mu nihče nič ne more ! Bravo naši !