Slovenija > Črna kronika
4555 ogledov

Ženo večkrat zabodel z nožem, brani se z molkom

umor Saša Despot
Tožilstvo obtoženemu očita, da je ženo umoril iz ljubosumja, ker ni mogel sprejeti, da ima novega partnerja.

Goran Ilikić, ki je obtožen, da je konec januarja v stanovanju v Kamniku iz ljubosumja umoril ženo, s katero sta se ločevala, se po poročanju Dnevnika in Večera zaenkrat brani z molkom. Sojenje 36-letnemu Ilikiću se je začelo v petek. "Danes se ne bom zagovarjal. Za zdaj še ne...," je po poročanju Dnevnika in Večera Ilikić povedal sodnici Vesni Podjed, potem ko je tožilec Matej Peterca prebral obtožnico.

Tožilstvo obtoženemu očita, da je ženo umoril iz ljubosumja, ker ni mogel sprejeti, da ima novega partnerja. Slednji je bil v času umora v stanovanju in je videl, da je obtoženi razbil vrata in svojo ženo začel zabadati z nožem. Na ulici je nato ljudi prosil, naj pokličejo pomoč.

Umor se je zgodil 31. januarja letos v bloku v Steletovi ulici v Kamniku, kjer je pokojna živela skupaj s hčerama, ki pa ju v času zločina ni bilo doma.

Ilikić, ki mu grozi od 15 do 30 let zapora, je v petek potrdil, da razume, česa ga obtožujejo, potem pa molčal. Tudi v sodni preiskavi se ni zagovarjal.

V petek so nameravali zaslišati mamo in sestro pokojne, vendar nista prišli na sodišče. Pomotoma so jima namreč poslali vabilo kot oškodovankama (v tem primeru jima ni treba priti, še posebno, ker je na obravnavi navzoč njun pooblaščenec, odvetnik Martin Bregant), ne pa kot pričama (ko je udeležba obvezna).

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 3
 • Avatar krucefix
  krucefix 17:47 20.november 2021.

  Naj se zgleduje po JJ,bo še predsednik vlade

 • Tanya_Ingram 14:59 20.november 2021.

  Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

 • Avatar Leon
  Leon 13:23 20.november 2021.

  Pravosodje v vsej svoji luči ! In ,če ne prizna ali ima premajhen nabiralnik mu nihče nič ne more ! Bravo naši !