Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Zgorela hiša invalida

(Foto: istock) Žurnal24 main
V Bistrici ob Sotli je požar popolnoma uničil hišo, v kateri je živel invalid sredi tridesetih let. Ostal je v bolnišnici na opazovanju.

V Bistrici ob Sotli so se ob 19. uri na starejši hiši vnele saje, prišlo je do dimniškega požara. Da gori, so opazili v sosednjem lokalu, od koder so takoj odšli po invalida brez noge, ki je živel v hiši.

Ogenj je gasilo skoraj 50 gasilcev; 25 iz Prostovoljnega gasilskega društva Bistrica ob Sotli, 10 gasilcev iz hrvaškega Kumrovca in 10 gasilcev iz Polja ob Sotli.

Vodja gasilcev iz Bistrice ob Sotli, Primož Mošet, je povedal, da so bili gasilci na prizorišču do 2. ure zjutraj. Požar je popolnoma uničil leseno ostrešje in zgornje nadstropje, medtem ko je preostali del starejše hiše skoraj povsem uničen zaradi gašenja oziroma vode.

Policisti natančne vzroke požara še preiskujejo, gmotna škoda pa je ocenjena na 25 tisoč evrov.

Invalida, ki je živel v hiši, so odpeljali k zdravniku; najprej v Bistrico ob Sotli, nato pa še v Vojnik, kjer je zaradi vdihovanja dima ostal na opazovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.