Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Zlomil nogo, da bi tihotapil kokain

Mavec, s katerim je obdal zlomljeno nogo, je bil narejen iz kokaina. Žurnal24 main
Španska policija je aretirala 66-letnega Čilenca, ki je poskušal pretihotapiti kokain tako, da je iz njega naredil mavec, s katerim si je obložil namerno zlomljeno nogo.

Prijeli so ga na letališču El Prat v Barceloni, potem ko je priletel iz Santiaga v Čilu. Na mavec so policisti postali pozorni potem, ko so kokain našli v njegovi prtljagi, v paketu šestih pločevink piva in v aluminijastih nogah prenosnih stolov. Policija domneva, da si je nogo zlomil namerno, da ne bi bil sumljiv ob morebitnem rentgenskem pregledu. Skupno je policija pri moškem z mavcem zasegla skoraj pet kilogramov kokaina. Osumljenca pa so prepeljali v bolnišnico, kjer bodo primerno oskrbeli nogo.

Preko Španije poteka glavna kokainska pot iz Latinske Amerike v Evropo, zato so letališki delavci posebej pozorni na potnike, ki v Španijo priletijo in Peruja, Kolumbije in Čila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.