Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Zmedel bančnega delavca in ga ogoljufal

slovenija 27.03.2012 denar, bankovci, Evro, finance, placevanje, foto: Bostjan T Boštjan Tacol
Neznanec delavca v bančni ustanovi ogoljufal za okoli 300 evrov.

Neznani storilec je najverjetneje tujec; včeraj je okoli 14. ure na Bledu "s pogovorom in vprašanji pri  menjavi denarja za manjše bankovce delavca v bančni ustanovi najprej zmedel, potem pa ga ogoljufal za okoli 300 evrov," so zapisali na Policijski upravi Kranj. 

Neznanec je star okoli 40 let, visok približno 180 centimetrov, oblečen je bil v v rdečo bundo, obut v rumenorjave čevlje, na glavi pa je imel kapo s ščitnikom.

Storilci hladni kot špricer

"S podobnimi goljufijami si storilci, zlasti v trgovinah, s preusmerjanjem pozornosti v pogovoru ali pa z rokohitrstvom pri menjavi bankovcev večjih vrednosti  za manjše po navadi protipravno pridobijo več denarja, kot so ga menjali," opozarjajo pri policiji.

Da vas nameravajo ogoljufati, lahko ugotovite že tako, da se med menjavo večkrat premislijo ali vmes predlagajo menjavo denarja v drugo valuto: "Storilci so po navadi zelo mirni, v pogovoru in pri odvračanju pozornosti pa prepričljivi in ravno zato žrtev pozno – navadno šele ob koncu dneva pri štetju denarja – dojame, da je bila ogoljufana."

Pri morebitnih menjavah je tako dobro vedeti, kateri bankovec je vaš, kateri pa pripada drugi osebi ter koliko ste sprejeli in koliko vrnili. Predvsem pa se ne pustite zmesti.

Komentarjev 1
  • jaki 09:56 08.januar 2014.

    K. Kl. Čestitam, članek mojstrovina! Upam, da boste predlagani za Pulitzerjevo nagrado...wtf !