Slovenija > Črna kronika
9856 ogledov

Zato je umrl v Zadru priprti slovenski državljan

zapor rešetke Nino Verdnik
Hrvaške oblasti so sporočile rezultate obdukcije.

Obdukcija je pokazala, da je 47-letnemu Robertu Rotarju, ki se je onesvestil v preiskovalnem zaporu v Zadru in nato v bolnišnici umrl, odpovedalo srce.

Kot smo poročali, je Rotarju po dveh dneh v preiskovalnem zaporu v Zadru v celici postalo slabo, nato je padel in si poškodoval glavo. Na poti v bolnišnico je 47-letnik umrl.

Rotarja, ki ima stalni naslov v Zadru, so aretirali zaradi nabave, posedovanja in prodajanja orodja za ponarejanje. V njegovi luksuzni vili v Diklu so našli stroje za ponarejanje denarja, vzorce osebnih dokumentorv različnih držav in material za njihovo izdelavo, je poročal Zadarski list.

Rotar naj bi po pisanju hrvaških časopisov že pred aretacijo imel zdravstvene težave, ki pa so se očitno v preiskovalnem priporu poslabšale. Po padcu in poškodbi glave so mu najprej pomagali sojetniki, nato pa so ga do prihoda reševalcev oživljali pazniki. Prišel naj bi k zavesti, a nato na poti do bolnišnice umrl.

Obdukcija: Umrl naravne smrti

Zaradi nenadne smrti slovenskega državljana je v soboto zadrski zapor obiskal hrvaški minister za pravosodjem med njegovim obiskom pa so bili znani rezultati obdukcije, ki je po navedbah ministrstva pokazala, da "je do nenadne smrti prišlo po naravni poti oziroma zaradi odpovedi srca."

Kot pojasnjujejo na spletni strani hrvaškega ministrstva za pravosodje, so Rotarja v zapor sprejeli 2. avgusta in ga namestili v sobo s še tremi zaporniki. Naslednji dan so mu po pregledu v ambulanti predpisali ustrezno terapijo, naslednji večer pa je tožil zaradi bolečin v prsih in glavobola, zato so poklicali nujno medicinsko pomoč. Ta mu je nudila zdravniško pomoč, a ocenila, da ni nujna intervencija ni potrebna.

Umrl v bolnišnici

Naslednji dan okoli 10.10 se je zapornik nenadoma onesvestil in z glavo udaril v mizo. Pomoč so mu nudili varnostniki in drugi zaporniki in poklicali nujno medicinsko pomoč. Odpeljali so ga v Splošno bolnišnico Zadar, kjer je ob 11.05 žal umrl, še pojasnjujejo na ministrstvu.

Rotar je bil lastnik podjetja Mirage, ki mu je država med leti 2002 in 2005 oddala posel tiskanja (nepotrebnih) nalepk, ki so na avtomobilu kazale, do kdaj je registriran. Ko je država pogodbo razdrla, pa je iztožil celo odškodnino, a je država uspela z revizijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • smejka 11:44 08.avgust 2017.

    ''Srce'' je včasih smrt,ko se rešujejo kriminalne zdrahe

  • kapibara1 08:57 08.avgust 2017.

    Veliko ljudi je že umrlo "naravne" smrti, ki so se zapletli in potem odpleti z državnimi posli :-(