Slovenija > Črna kronika
38745 ogledov

Znane nove podrobnosti tragične nesreče pri Kobaridu

Prometna nesreča pri Kobaridu
1/3
Gasilsko društvo Kobarid
Trije sopotniki podlegli poškodbam na kraju nesreče, voznik hudo poškodovan v bolnišnici.

Nesreča na glavni cesti med Starim selom in Kobaridom se je zgodila okoli 15.30 v neposredni bližini gostišča Hiša Franko. V nesreči je bil udeležen osebni avtomobil znamke Audi A6, slovenskih registrskih tablic. V trčenju so tri osebe umrle, četrta pa je utrpela hude telesne poškodbe.

Vsi udeleženci v prometni nesreči so bili domačini. Pomoč na kraju so jim nudili delavci nujne medicinske pomoči, gasilci pa so nudili tehnično pomoč. 

52-letni voznik osebnega avtomobila je z veliko hitrostjo vozil iz smeri Robiča proti Kobaridu. Izven naselja Staro selo je po tem, ko je pripeljal iz blagega levega ovinka, vozil s tako hitrostjo, da vozila ni mogel več obvladovati, zato je vozilo zaneslo desno izven vozišča, kjer je z desnim bokom trčilo najprej v drevo, nakar ga je dvignilo v zrak, zatem pa po dobrih 23 metrih padlo nazaj na vozišče. Avtomobil je nato drsel po cesti še slabih 19 metrih in se nato po 36 metrih prevračanja ustavil v jarku, prevrnjen na streho.

Prometna nesreča pri Kobaridu | Avtor: Gasilsko društvo Kobarid Gasilsko društvo Kobarid

51-, 54- in 37-letni sopotniki so bili v prometni nesreči tako hudo poškodovani, da so na kraju nesreče poškodbam podlegli. Po podatkih Gasilske enote Kobarid sopotniku ob prihodu gasilcev na kraj niso več kazali znakov življenja. Gasilci so s tehničnim posegom po prihodu ekipe NMP ZD Tolmin preživelega 52-letnega voznika rešili iz pločevine. Reševalci so hudo poškodovanega 52-letnega voznika odpeljali v bolnišnico. 

Gasilci iz Gasilske enote Kobarid so zapisali, da je na kraju posredovalo trinajst gasilcev s štirimi vozili iz Kobarida ter gasilci PGD Tolmin z dvema voziloma. Poleg reševanja ukleščenih iz vozila so izvajali požarno varovanje, nevtralizirali nevarne snovi in nudili pomoč vsem pristojnim službam na kraju. 

Zaradi nesreče je bila regionalna cesta zaprta več ur. 

Kraj prometne nesreče si je poleg policistov ogledala tudi preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Novi Gorici. 

Prometna nesreča pri Kobaridu | Avtor: Gasilsko društvo Kobarid Gasilsko društvo Kobarid

Prometna nesreča pri Kobaridu Trije mrtvi! Slovenija Kobarid: Znane prve podrobnosti tragedije s tremi mrtvimi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
  • Janez 08:48 16.april 2019.

    Avto je stroj, s katerim lahko ubiješ sebe ali druge udeležence v prometu, če nisi 100% za volanom. Na naših cestah je preveč norcev, ki za volani dobrih avto- znamk definitivno počnejo neumnosti in ogrožajo sebe in druge. Preživel je ...prikaži več šofer!!Bo še lahko kdaj pogledal v oči sorodnikom oseb, ki jih je prevažal v avtu???Na cestah je preveč norcev, ki kažejo svoj ego, svojega kurca skozi dober avto in hitro vožnjo? Kdaj se bodo začeli zavedati smisla življenja??

  • pulse 10:05 15.april 2019.

    Zakaj so med cesti in drevesi ni vsaj 1,5 metra prostora?

  • Toma 10:02 15.april 2019.

    Drevje bolje filtrira kot ograja.