Slovenija > Črna kronika
90 ogledov

Znane podrobnosti nesreče na avtocesti

Slovenija 28.11.10, napacna smer, prepoved, znak, tabla, opozorilo, Slovenija, B Žurnal24 main
Policija je sporočila podrobnosti nesreče na dolenjski avtocesti, ki se je zgodila zaradi vožnje v nasprotno smer.

Kot smo poročali, se je včeraj okoli 18.30 zgodila prometna nesreča na avtocesti med priključkoma Grosuplje in Višnja Gora v smeri Novega mesta. K sreči se je nesreča končala zgolj z materialno škodo. 

Policisti so ugotovili, da je 29-letni voznik osebnega vozila Audi vozil iz smeri Grosuplja proti Višnji Gori. Iz neznanega vzroka je v klancu vozilo obrnil in zapeljal po prehitevalnem pasu po nasprotni smeri nazaj proti Grosuplju. Približno 500 metrov od priključka Grosuplje je trčil (oplazil) v vozilo VW Golf, s katerim je pravilno pripeljal 30-letni voznik. Po trčenju je z vozilom ustavil. 

Izkazalo se je, da je voznik Audija vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel v krvi več alkohola, kot je zakonsko dovoljena meja. Odrejen mu je bil strokovni pregled, prav tako pa je bil pridržan v skladu z Zakonom o pravilih cestnega prometa. 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi podanih sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.