Slovenija > Črna kronika
243 ogledov

Znano, kdo je 14-letniku prodal pirotehniko

poškodbe po petardi UKC Ljubljana
14-letniku, ki se je prejšnji teden hudo poškodoval s pirotehničnim izdelkom, je pirotehniko prodal 20-letnik z območja Šentjurja. Prepovedano pirotehniko naj bi nabavil na območju Ljubljane.

14-letnemu fantu, ki so mu zaradi poškodb s pirotehniko morali amputirati obe dlani, poškodovan pa ima tudi vid in sluh, je pirotehnična sredstva kupil od 20-letnega fanta z območja Šentjurja. Osumljenec je pirotehnične izdelke prodal tudi več drugim osebam, med njimi so bili tudi mladoletniki.

Prepovedana pirotehnična sredstva

Policija je v preiskavi ugotovila, da je poškodba 14-letnika nedvomno posledica ravnanja z eksplozivnimi sredstvi, natančneje s prepovedanim pirotehničnim izdelkom.

Preberite:Petarde na črnem trgu: Na dom prinesejo kar koli naročite

Nabavil na ljubljanskem območju?

V celotni preiskavi omenjenega dogodka  so policisti zasegli skupaj več kot 3500 kosov različnih pirotehničnih izdelkov. V zvezi 20-letnika, ki je pirotehnične izdelke dobavil poškodovanemu 14-letniku, preverjajo okoliščine, ki kažejo na to, da je 20-letnik večjo količino pirotehnčnih
izdelkov, zaradi nadaljnje preprodaje nabavil na ljubljanskem območju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • ode 18:34 29.december 2016.

    Kar naj bo vedno v prvem planu, ko klikneš na Žurnal. Ta slika bi morala viseti v vsaki otroški sobi in v vsakem šolskem razredu, od osnovne šole naprej.

  • c1305166 08:17 29.december 2016.

    Hvala Žurnal, ker mi vsako jutro "polepšate" s to odtrgano roko.

  • kapibara 21:11 28.december 2016.

    Torej vse prodajalce: avtov, traktorjev, skuterjev.. ITD v poduk drugim, zapret.. ??-samo uporabnikom DOPOVEDAT,da so stvari tudi smrtne, je pa problem...!!...