Slovenija > Črna kronika
43810 ogledov

Znano, kdo je Slovenec, ki so ga prejšnji teden umorili v Španiji

Španska policija Profimedia
Šlo naj bi za 20-letnika, doma iz okolice Bleda.

Slovenec, ki je bil pred nekaj dnevi umorjen v Španiji, je po poročanju spletnega portala Siol.net stari znanec policije. Šlo naj bi za 20-letnega Davida Šolaja, doma iz okolice Bleda, ki bi moral v Sloveniji čakati na začetek sojenja zaradi tihotapljenja drog.

Španska policija Komaj 20 let Svet V Španiji ustrelili Slovenca

Slovenski kriminalisti so mu po poročanju portala že leta 2016 še kot 17-letnemu mladeniču v akciji Viking nadeli lisice zaradi sodelovanja pri tihotapljenju mamil. Razbitje 28-članske kriminalne združbe iz 11 držav, ki je s tovornjaki prevažala droge iz Španije in Italije proti državam severne Ervope in Skandinavije, je razkrila slovenska policija. 

Med aretiranimi tudi oče umorjenega

Med takrat aretiranimi člani kriminalne združbe je bil tudi oče umorjenega, Peter Šolaja, lastnik špediterskega podjetja Feniks trans.

Policijska akcija 2016 | Avtor: Policija Policija

Zaseg drog Zasegli skoraj tono drog Slovenija Slovenska policija zadala velik udarec mednarodni združbi

Truplo 20-letnega Slovenca so našli preteklo sredo v bližini španskega mesta Malaga. Preiskovalci po poročanju španskih medijev domnevajo, da je bil mladenič, ki je bil znan policiji in je imel policijsko kartoteko, ubit z avtomatskim orožjem, saj so okoli trupla našli več tulcev nabojev. Ustreljen je bil najmanj sedemkrat.

Spopadi kriminalnih združb

Truplo so našli v sredo zjutraj na strmem delu pečine za plažo Penon del Cura med krajema Fuengirola in Mijas južno od Malage. Na kraj zločina so prišli reševalci, policisti in gasilci, preiskovalci pa so dokaze iskali tudi v morju.

Streljanje v izolski bolnišnici 20-letnik Svet Novo glede smrti Slovenca v Španiji: Ustreljen najmanj 7-krat

S strani španske policije sicer uradno še ni potrditve, da je smrt Slovenca povezana z organiziranim kriminalom, a na tak način med sabo obračunavajo lokalne kriminalne združbe. 

Spopadi kriminalnih toplp so po poročanju Siola v tem delu Španije sicer vse pogostejši, letošnje leto pa velja za eno najbolj krvavih v zadnjem desetletju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • fuksic 02:48 02.februar 2024.

    Kaj je malokurcni Kristijan A.K., odvetnica Mihaela Senica in odvetnica Hasaj. Pač pišete tožbe za mafijo brez da bi se podpisali in odtisnili svoj žig. Pogoltni zaradi malokurčnosti, nemisleč, da boste na prangerju pred bogom. Nič ni hudega, če spodaj ...prikaži več ni ravno veliko, ne rabiš bit za to zloben, pogolten, zastopati mafije, lagati, izsiljevati. Bog vam pomagaj, pokesajte se, odpuščeno vam bo.

  • fuksic 02:45 02.februar 2024.

    JEBAT GA

  • fuksic 02:10 02.februar 2024.

    OK UČILI STE SE OD GOTIJA, AMPAK JAZ VAM JEBEM MATER :) LAHKO ME SAMO ZMASAKRIRATE, POTEM PA NE BOSTE VEČ UGLEDNI AMPAK PAČ NAVADNI MESARSKI MORILCI https://www.politika.rs/sr/clanak/106282/Tema-nedelje/Kriminal-bez-granica/Grupa-Amerika-ucila-od-Gotija