Slovenija > Črna kronika
10165 ogledov

Zobozdravnik jo je objel in zabodel

Ivan Rajević
Ivan Rajević, zobozdravnik iz Laškega, je komaj dobro prestal zaporno kazen zaradi poskusa uboja nekdanje žene, ko se je 7. januarja lani krvavo znesel nad Suzano M., ki ga je zapustila nekaj dni prej.

Osemintridesetletni Ivan Rajević je spomladi 2017 v bloku v Celju napadel soprogo, mamo njunih dveh otrok, s katero sta bila že v ločitvenem postopku. Lotil so jo je z nožem, a je k sreči pravočasno posredoval eden od stanovalcev. Rajević je priznal krivdo in odsedel štiri leta, že med prestajanjem kazni na Dobu pa navezal stike s Suzano M. Dva meseca po njegovem prihodu na prostost sta postala par.

Z njo je bil obseden

Po njenih besedah na celjskem okrožnem sodišču pa je kmalu ugotovila, da je z njo obseden. "Rad bi bil z mano 24 ur na dan, zasledoval me je in občudoval. A to ni bilo normalno, plašilo me je. Ves čas je konzumiral tudi ogromne količine droge in bil večino časa pod njenim vplivom," je Suzana M. po poročanju Dnevnika izpovedala lani in še, da sta si v kratkem času izmenjala kar 1617 SMS-sporočil.

Da bi mu ubežala, se je večkrat preselila, a jo je vsakič našel, s sabo pa tudi potegnil v uživanje mamil, predvsem kokaina in heroina, "ves čas je imel denar, od kod, ne vem".

Nazadnje naj bi tudi on pristal, da bosta le prijatelja, in ob slovesu na hodniku večstanovanjske stavbe v Celju sta se objela. Takrat jo je zabodel in ji poškodoval prsni koš, jetra in ledvico. Brez hitre zdravniške pomoči bi izkrvavela.

Izvedenka psihiatrične stroke Karin Sernec je pri Rajeviću ugotovila odvisnost od psihoaktivnih snovi ter diagnosticirala mešano, narcistično-disocialno osebnostno motnjo, svet doživlja izrazito črno-belo. Njegova zmožnost obvladovanja v kritičnem trenutku je bila zmanjšana, vendar ne bistveno.

Priznal bi, a ne poskusa umora

Včeraj sta pričala dva zdravnika. Kirurg Slaviša Mihaljević, ki je Suzano M. operiral, je potrdil nevarnost poškodb: "Zaradi poškodbe jeter je bila življenjsko ogrožena. Če bi jo operirali kasneje, se to verjetno ne bi dobro končalo. Sicer pa je sam poseg trajal približno dve uri." Zjutraj je bil pri njej na viziti specialist travmatolog Jure Simoniti, vendar se z njo ni mogel pogovarjati, po narkozi je še spala, ali pa morda ni bila pri volji za razgovor.

Na koncu obravnave se je oglasil še obtoženec. Sodnico Leonido Jager je opozoril, da ji je pisal, kako je pripravljen priznati krivdo, a ne za poskus umora, za katerega je zagrožena kazen od 15 do 30 let zapora: „Suzano sem zabodel, nisem pa ji hotel vzeti življenja.“ S sodnico sta se nato dogovorila, da bo zagovor opravil tik pred koncem dokaznega postopka in takrat povzel vse, kar ji je doslej sporočal v posameznih dopisih.

Njegova obramba želi tudi izločitev izvedenskega mnenja izvedenke sodne medicine Simone Šramek Zatler, Rajević pa še, da sodišče za pojasnitev nevarnosti njegovega vboda angažira radiološkega izvedenca Radomirja Rakočevića z medicinske fakultete v Beogradu. Mimogrede, tudi sam je diplomiral na tamkajšnji stomatološki fakulteti.

Komentarjev 5
  • Kmodri 09:49 25.april 2023.

    Zapret za 30. let, ker je nevaren družbi!

  • Boschtjan Zupanchich 07:05 25.april 2023.

    Ja, isto je padel na past Nečistovanja, ki je vzrok za vsako tako "zaljubljenost" . Tako, kot smo na to past padli večinoma vsi . Ampak, za temi strastmi pa stoji obsedenost z pohotnimi hudiči, ki obsedejo takšno ubogo dušo. ...prikaži več Zato je Vsaka taka "nora zaljubljenost" žal Napačna smer, in vedno vodi v razočaranje, žalost , ali celo v pogubo, Je pa res, da imajo nekateri takih "Nepovabljenih gostov" več, nekateri pa spet manj. Odtod Razlike v teh strasteh, ki se slej ko prej pokažejo Uničevalske.