Slovenija > Črna kronika
15820 ogledov

Zobozdravnik davil bivšo ženo, zatem zabodel še novo partnerko

Ivan Rajević Mojca Marot
Ivan Rajević je maja 2017 skušal zadaviti in še zabosti svojo nekdanjo ženo, s katero ima dva otroka. Življenje ji je rešil sosed, ki je slučajno prišel domov. Laščan je že pred predobravnavnim narokom podpisal sporazum o priznanju krivde in bil zaradi poskusa uboja obsojen na štiri leta zapora. Toda na prostosti je zdržal vsega dobra dva meseca: 7. januarja lani okoli pol druge zjutraj je zabodel nekdanjo partnerko Suzano M., ki naj bi ga zapustila nekaj dni prej. Zdaj mu sodijo zaradi poskusa umora.

Suzana M. je stik z zobozdravnikom Ivanom Rajevićem vzpostavila med njegovim prestajanjem kazni na Dobu. Očitno v zvezi ni bila zadovoljna in jo je, kot je povedala v preiskavi, večkrat skušala prekiniti, a se obtoženi ni dal odgnati. Prepričeval naj bi jo, da jo bo zaščitil, ker jo nekdo želi ubiti, in bil na sploh zelo posesiven. Ker se mu enkrat denimo ni javila na telefon, drugič pa je ni bilo na dogovorjeno srečanje, je celo splezal na streho, da se je, kot je sam povedal, prepričal, da je z njo vse v redu. V času napada je imel tako tudi prepoved približevanja.

Malo možnosti za sporazumen razhod

Do Suzane pa po njenih besedah ni bil agresiven. Vse do usodnega januarskega jutra. Pet centimetrov globoka rana, ki ji jo je zadal z nožem medtem, ko jo je objel, je bila skoraj usodna, prebodel ji je trebušno steno in poškodoval tudi jetra ter ledvice. Rešila sta jo hitra zdravniška pomoč in operacija v celjski bolnišnici.

O teži poškodb je včeraj na celjskem okrožnem sodišču pričala izvedenka sodne medicine Simona Šramek Zatler: "Poškodovana so bila mehka tkiva in organi, ki so dobro prekrvavljeni. Samo pritiskanje na vbodno rano z roko v tem primeru ne bi zaustavilo krvavitve in ne bi pomagalo."

Oba, obtoženec in oškodovanka, sta uživala prepovedane droge. Izvedenec klinične psihologije Tristan Rigler je v zvezi s tem pri Rajeviću zaznal mejno osebnostno in narcistično motnjo ter čustveno nestabilnost, pa tudi šibko osebnostno strukturo, k čemur deloma prispeva uživanje psihoaktivnih substanc. Slednje lahko vplivajo na razvoj in prikaz osebnostne motnje, ki se tako v takih primerih še potencirajo in zmanjšajo posameznikovo obvladovanje lastnih čustev. Možnost agresivne reakcije je s tem večja.

Ni pa Rigler zaznal nagibov zahrbtnosti in nizkotnosti, kar je zanimalo zagovornika obtoženega, odvetnika Tomaža Kocjana. A tudi verjetnost sporazumnega razhoda v tedanji situaciji je bila zelo majhna.

Nož Slovenija Pijan in zadrogiran se je spravil nad ženo, sledilo je tole ...
 
Komentarjev 3