Slovenija
1578 ogledov

Črna na Koroškem dostopna, a še vedno v hudih težavah

Črna na Koroškem Facebook
Zasilna makadamska pot do Črne.

Pristojnim službam je uspelo vzpostaviti zasilno makadamsko pot, po kateri lahko iz smeri Šoštanja do Črne na Koroškem dostopajo terenska in intervencijska vozila, zgodaj popoldne. Po tej poti bodo potekale evakuacije in nujno potrebna oskrba, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

"Gradbeni stroji v Črni že delujejo, odstranjujejo plazove in preusmerjajo ter poglabljajo reko Mežo v strugo. Pomaga tudi Slovenska vojska, ki deluje iz druge smeri Črne," je povedal regijski poveljnik civilne zaščite Alan Matijevič. Dopoldan so preklicali tudi načrtovano evakuacijo 110 stanovalcev Centra za usposabljanje, delo in varnost Črna, ker je objektu grozil zemeljski plaz.

Po informacijah domačinov je z dela Črne na Koroškem možen dostop tudi do Mežice, čeprav je cesta v slabem stanju. Nato pa je pot naprej za zdaj mogoča preko Avstrije.

Deli Črne na Koroškem so sicer drug od drugega še vedno odrezani. Zjutraj je skozi središče kraja še vedno tekla reka Meža. Ponoči so bile tudi težave z dobavo elektrike.

Največjo težavo za celotno Koroško po besedah prevaljskega župana Matije Tasiča predstavlja pomanjkanje pitne vode. Vodovod je pretrgan na dveh mestih, kjer prečka reko Mežo. Vodovodno omrežje je sicer povsem onesnaženo.

Vreme: Sonce in oblaki Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Takšne bodo naslednje vremenske porcije pri nas Robert Golob v Škofji Loki Slovenija Slovenija To Slovenkam in Slovencem sporoča premier Golob poplave Komenda Slovenija Pomoč preko posebne aplikacije

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1