Slovenija
34 ogledov

Črnigoj brez poplačila

Dušan Črnigoj, DZ, zaslišanje Žurnal24 main
Stečajni upravitelj Primorja je zbral za 15-odstotno poplačilo priznanih prednostnih terjatev. Stroški stečaja narasli na pet milijonov evrov.

Terjatve. Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec je  v poročilu, ki ga je objavil danes na Ajpesu, naznanil, da je zbral dovolj sredstev za 15-odstotno poplačilo priznanih prednostnih terjatev (2,5 milijona evrov). Terjatev do Primorja je prijavil tudi nekdanji prvi mož Dušan Črnigoj, ki zaradi poslov s Primorjem prestaja zaporno kazen, vsi sodni postopki proti njemu pa še niso končani. Stečajni upravitelj mu je sicer priznal nekaj manj kot 255.000 evrov navadnih terjatev, a Črnigoj iz stečajne mase za zdaj ne bo dobil nič, saj se bo njegova terjatev izničila z odškodnino, ki jo prek sodnih postopkov od njega pričakuje Primorje.

Delavcem drobtinice

"Nekdanji delavci, ki so v hudi socialni stiski, bodo po dolgih 18 mesecih od začetka stečaja, kot kaže, le prejeli drobtinice, in sicer od 50 do 2.300 evrov, medtem ko bodo vodilni, ki so soodgovorni za nastali položaj, prejeli po nekaj deset tisočakov, saj so terjatve obračunane glede na višino plače," pravi sindikalist Damjan Volf iz KS 90 in nekdanji vodja koordinacije sindikatov v skupini Primorje. Delavci vsega skupaj pričakujejo dobrih 20 milijonov evrov, medtem ko bo šel večji del slabih 400 milijonov evrov priznanih terjatev bankam, ki jim je stečajni upravitelj priznal ločitveno ali izločitveno pravico. "Problematično je, da se povečujejo stroški stečaja, ti so že narasli na pet milijonov evrov," opozarja Volf. V Primorju je bilo pred stečajem zaposlenih 651 delavcev, od tega jih je imelo nekaj več kot 300 stalno prebivališče v Občini Ajdovščina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.