Slovenija
142 ogledov

Črnigojev mercedes na pokopališču hranil izvršitelj

Dušan Črnigoj Anže Petkovšek
V petek naj bi rubežniki na pokopališču zaplenili tri luksuzna vozila v lasti Primorja, med drugim mercedesa Dušana Črnigoja. Na Primorju so se odzvali šele danes: vozila so bila na zahtevo upnika odpeljana na hrambo k sodnemu izvršitelju, in sicer na kraj, ki ga je zaradi lažjega dostopa ocenil za primernega.

"Ker dražba prejšnji teden v celoti ni bila uspešna, so bila vozila na zahtevo upnika odpeljana v hrambo k sodnemu izvršitelju. V dogovoru z njim so bila vozila iz garaže prepeljana na kraj, ki ga je ocenil za primernega zaradi lažjega dostopa kamionov ter nakladanja vozil," so se v Primorju šele danes odzvali na poročanje medijev, da je prvi mož ajdovskega gradbinca Dušan Črnigoj pred rubežniki vozila skril kar na pokopališču. Registrske tablice na avtomobilih so po njihovih besedah odstranili pooblaščenci izvršitelja.

Zaposleni v Primorju naj bi avtomobile mercedes S (vreden med 130 in 170 tisoč evrov) in dva audija A6 pred rubežem namreč skrili na ajdovskem pokopališču, še prej pa naj bi z njih odstranili registrske tablice. Kot so še poročale Finance, naj bi trajalo kar nekaj ur, da so rubežniki avtomobile našli na pokopališču, jih naložili in odpeljali.

"Vozila nikakor niso skrivali"

Kot pooblaščenec družbe Primorje je pri izvedbi postopka sodeloval odvetnik Robert Zakrajšek, pravijo v Primorju. "Postopek je potekal skladno s predpisi in usmeritvami izvršitelja. Vozila so bila na voljo za dražbo v garažni hiši upravne stavbe Primorja in jih zaposleni v Primorju nikakor niso skrivali. Na zahtevo upnika je izvršitelj po končani dražbi odločil, da bo neprodana osebna vozila prevzel v hrambo," še pojasnjujejo.


Mercedesa naj ne bi uporabljal od oktobra

Z mercedesom naj bi se sicer vozil nekdanji predsednik upravnega odbora Črnigoj. A to so v Primorju zanikali, saj da ga ni uporabljal že vse od svojega odstopa s funkcije predsednika upravnega odbora, torej od začetka oktobra 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.