Slovenija
18 ogledov

Črnigoju so se "zahvalili" za nemogoč položaj

Dušan Črnigoj, DZ, zaslišanje Žurnal24 main
Sedmi dan stavke v Primorju. Delavci danes pred hišo Črnigoja in Bolčine.

Na sedmi dan stavke so se zaposleni v propadajočem gradbincu Primorje podali na miren protestni shod tudi pred hiši nekdanjega predsednika uprave Dušana Črnigoja in nekdanjega finančnika Alojza Bolčine.

"Mnogokrat smo ga pozvali, naj pride do nas in nam razloži, zakaj je prišlo do tega; predvsem zato, da se razidemo kot ljudje. Če bi se to zgodilo, danes ne bi bili tukaj, vendar nima poguma, da bi stopil pred vas," je zbrane delavce pred Črnigojevo hišo v Ajdovščini nagovoril vodja stavkovnega odbora Damjan Volf.

Delavci so se s ploskanjem zahvalili za sedanji položaj podjetja in odšli naprej.

Niso dobili niti centa

Tudi danes se stanje na bančnih računih zaposlenih ni spremenilo, saj še niso dobili aprilskih in preostalega dela marčevskih plač. Po pogovoru, ki ga je v ponedeljek imel vodja stavkovnega odbora s preostalim članom uprave Primorja Štefanom Činčem, je slednji odpotoval v Beograd, da bi dobil vsaj nekaj plačil za že opravljena dela v Srbiji ter tako zaposlenim nakazal vsaj del plačila. Zato stavke pred sredo še ne bodo zaostrovali, je za STA povedal Volf.

Še enkrat pa je poudaril, da vse manj verjame morebitnemu strateškemu partnerju iz ZDA, Icon Capital Group, kajti "če bi imel resne namene in denar za dokapitalizacijo, bi bila transakcija zagotovo že izvršena".

Komentarjev 5
  • 1111 16:13 22.maj 2012.

    ...čudno, ne?!

  • 1111 16:12 22.maj 2012.

    ...pa ne komentiraj idiotsko!

  • Pepe007 16:11 22.maj 2012.

    In kaj bi naj vlada naredila? Zasebno podjetje nima denarja za plače, kaj se ima vlada za vtikati.Išče se tuji vlagatelj, ki bo kupil nekaj, kar naj ne bi niti pogledal, po primerno visoki ceni čeprav je podjetje v ...prikaži več bistvu že propadlo in bi naj ob tem ohranil vsa delovna mesta (ali vsaj tiste na vodilnih položajih, ki so doslej to "uspešno" vodili). Tako bi v Sloveniji privabljali tuje investicije. Čudno, da ni večjega navala investitorjev.