Slovenija
8 ogledov

Čudežni kupec IUV

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Podjetje s 150 tisoč evri prihodkov obljublja 11 milijonov in računa na pomoč države.

Včerajšnjo dražbo strojev družbe IUV so preklicali zaradi ponudbe jeseniškega podjetja Solidarnost. Ponudilo je, da bi celotno premoženje kupilo za 11 milijonov evrov. Lastnik in direktor Jernej Štuhec bi objekt prevzel že v ponedeljek, saj namerava zagnati proizvodnjo.

"Lahko izgubim vse"
Koliko varščine je nakazal, nista želela razkriti ne stečajna upraviteljica ne Štuhec. “Zastavil sem vse svoje premoženje, ki ga je več kot 300 tisoč evrov,” je pojasnil.

Na vprašanje, kako bo poravnal 11 milijonov evrov, pa pravi: "Zdaj bom potreboval poroštvo in pomoč države. Če sem se zmotil, lahko izgubim vse. Tu ne gre za denar, gre za ohranitev tradicije in dejavnosti."

Podjetje Solidarnost je imelo lani le 150 tisoč evrov prihodkov, dobička lani ni imelo, leto prej je znašal 3.391 evrov. Štuhec ima po podatkih Gvina še gostinsko podjetje Info 5, ki od začetka leta 2006 do konca 2008 ni imelo prihodkov in ima blokirana oba računa. Na vprašanje, ali ima partnerja, Štuhec odgovarja, da je sam.

"On je prevarant" 
Štuhec je bil včeraj sicer na sodišču. "Za nakup stavbe Donita na Jesenicah smo podpisali predpogodbo, plačal je le tretjino dogovorjene are. Dal sem mu ključe, da je lahko priključil stroje, zdaj pa ga že eno leto in pol ne morem spraviti ven. Plačal ni niti kupnine niti centa najemnine. On je blefer in težek prevarant," opozarja Robert Nemeček, direktor podjetja Predgrad, ki Solidarnost toži.

Štuhec pravi, da pogodbe ni hotel podpisati, ker so bile na objektu plombe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.