Slovenija
22 ogledov

"Čudežno" našli denar za zdravnike?

Zanimivo bo videti, ali oziroma za koliko se bodo po prvem septembru podaljšale Žurnal24 main
Sekretar Sindikata državnih organov Slovenije Ščernjavič očita, da je ZZZS "čudežno" našel 11 milijonov evrov za zdravniška dežurstva. Samo Fakin: "To ni res."

Sekretar Sindikata državnih organov Slovenije Drago Ščernjavič je danes zatrdil naslednje: "Informirani smo, da so že dokaj rešena odprta vprašanja v zvezi z zaračunavanjem dodatkov za dežurstva v zdravstvu. Tako naj bi zdravstvena zavarovalnica včeraj čudežno našla potrebna sredstva v višini 11 milijonov evrov. Kako je to možno, kdo je za to odgovoren, zakaj se je dovolilo, da so ti problemi dobili po nepotrebnem take razsežnosti? Že pred sejo vlade se je zgodilo, da je bila odprta kolektivna pogodba in se išče rešitev za opredeljeno novo delovno mesto 'dežurstva', ki bi bilo razvrščeno v 55. plačni razred. To bi bila pomiritev v zdravstvu." Od vlade tako zahteva, da na dnevni red seje uvrsti tudi razpravo o tem, kdo v Zdravniški zbornici Slovenije (ZZS) in na ministrstvu za zdravje je za to odgovoren.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"To preprosto ni res. Zdravstvena blagajna ima konec julija 22 milijonov evrov tekoče izgube, po vseh obstoječih parametrih bo imela do konca leta 34 milijonov izgube in čudežno še nismo našli teh 11 milijonov evrov," odločno odgovarja direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Samo Fakin in doda: "Mi moramo zdravstvenim domovom še vzeti 24 milijonov evrov, kje naj bi potem našli 11 milijonov?"

Ocenjuje še, da je zgodba glede dežurstev postala preveč medijsko napihnjena in tudi zato bodo sami jutri na tiskovni konferenci predstavili svoje stališče. Ob tem, ko številni strašijo, da se bodo s 1. septembrom čakalne vrste v zdravstvenih ustanovah opazno podaljšale, sam zatrjuje: "Zdravniki bodo vedno najprej poskrbeli za svoje paciente. Nikogar ne bodo kar pustili umreti."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.