Slovenija
20 ogledov

D. Radić: “To je too much”*

Koga vidi za svojega naslednika, bo Radićeva vprašala Soršaka. (Foto: Benjamin K Žurnal24 main
Ministrica. Zanika, da naj bi pogojevala spremembo zakona z znižanjem glob.

Odziv. “Nikoli nisem pogojevala sprejema popravkov zakona o varovanju konkurence s tem, da Soršak zniža globe kršiteljem konkurence. To zagotovo ni res.” Tako se je na članek o ozadjih odhoda Janija Soršaka z vrha Urada RS za varstvo konkurence (UVK), ki smo ga objavili v petek, odzvala ministrica za gospodarstvo Darja Radić.

Za članek nam je več virov zatrdilo, da naj bi ministrica to izrekla na enem od sestankov. “Naj ti viri podkrepijo svoje navedbe. Ne bom dopustila, da vsak, ki ima pet minut časa, govori stvari, ki niso resnične. To je too much*.” Radićeva vire poziva, naj se z njo osebno soočijo.

O tem, ali morda na to mesto predlaga koga od svojih sodelavcev, bo vprašala prav Soršaka. O predlogu zakona, ki naj bi se ustavil na njeni mizi, pa pravi: “Zadnjih 14 dni res stoji na moji mizi. Ampak to nima ozadja. Preveč je pomemben, da bi ga poslala na vlado, preden ga še enkrat natančno ne pogledam. Ne želim, da se nam zgodi tak lapsus, kot je bil z zakonom o varstvu potrošnikov in garancijami."

* “To je preveč”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.