Slovenija
11 ogledov

Da bodo izgube manjše

V komunali se trenutno pripravljajo na gradnjo 500 kubičnih metrov velikega vodo Žurnal24 main
Zaradi težav so nujne menjave azbestno-cementnih in plastičnih cevi.

Zaradi pogostih okvar, velike izgube vode in motene vodooskrbe, predvsem na področju visoke cone v Trebnjem, so se v trebanjski komunali odločili, da bodo zamenjali dotrajane azbestno-cementne cevi ob regionalni cesti skozi Štefan. Zamenjali bodo nekaj več kot 600 metrov cevi, ki potekajo pretežno pod ali tik ob cesti in jo tudi poševno prečkajo.

Vrtina in vodohran. Vodni vir. Po navedbah Velečiča morajo dodatnega za osrednji trebanjski vodovodni sistem zagotoviti v dolini Bratnice. Pri tem bodo naredili še eno vrtino, na Medvedjeku pa nameravajo zgraditi vodohran.Dobili tri ponudbe
Vsakodnevne okvare so tudi posledica prometnih obremenitev, je povedal Štefan Velečič, direktor komunale. Potek cevovoda, po katerem voda z Medvedjeka priteče v Trebnje, pa je neugoden tako za upravljavca vodovoda kot upravljavca državne ceste.

Med tremi ponudniki za izvedbo del so kot najugodnejšega izbrali grosupeljsko podjetje Komunalne gradnje. Predvidoma novembra bodo z izvajalcem podpisali pogodbo in ga uvedli v posel, ta pa naj bi dela končal še letos, je pojasnil Velečič. Naložba je brez DDV vredna slabih 160 tisoč evrov.

Nujna menjava na Grmadi
V trebanjski občini bi morali plastične cevi nujno zamenjati z litoželeznimi, in sicer na področju Grmade, je pojasnil Velečič. Okvare in pokanje cevi so namreč v dva kilometra dolgem cevovodu Luža–Grmada pogost pojav. Zato računajo, da bo Občina Trebnje za omenjeno zamenjavo v občinskem proračunu za leto 2010 zagotovila denar v višini 500 ali 600 tisoč evrov, je še izpostavil direktor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.