Slovenija
32 ogledov

Da poravna dolg, vzel osnovni šoli

Štefan Čelan bo vložil tožbo zoper državo zaradi dolgotrajnega sojenja: “Sodni p Žurnal24 main
Dolg. Pravdanje Meltala obrodilo sadove. Izvršba v višini 2,3 milijona evrov.

“Sklep o izvršbi v višini 2,3 milijona evrov je bil že izdan. Mi smo vložili revizijo postopka in do 10. maja imamo čas, da se dogovorimo, kako bomo dolg poravnali,” za Žurnal pojasnjuje Štefan Čelan, župan Mestne občine Ptuj.

Družba Meltal, katere direktor je bil do pred kratkim Rado Snežič, je pred 17 leti zoper takratno Skupščino občine Ptuj vložila tožbo in zahtevala nekaj manj kot zdajšnjih 300 tisoč evrov. Kot smo izvedeli, je bil predmet pravdanja gradbeno dovoljenje, ki je bilo izdano družbi Meltal za objekt v Slovenji vasi, a ga je upravna enota (njena pravna naslednica je zdajšnja občina) zaradi nasprotovanja gradnji razveljavila. Pred kratkim je Višje sodišče v Mariboru odločilo, da mora ptujska občina poravnati zahtevani znesek z zamudnimi obrestmi in stroški postopka vred.

Plačal bi z nepremičninami
“Radi bi se dogovorili, da dolga ne bi plačali v denarju, ampak z nepremičninami. Denar namreč potrebujemo za že načrtovane investicije,” razlaga Čelan. Sredstva za morebitno plačilo dolga pa so v rebalansu proračuna – o njem bodo mestni svetniki odločali v ponedeljek – odvzeli od investicije za gradnjo Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka in rezerviranim sredstvom za plačilo odškodnin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.